Vuit centres educatius de L'H participen en la VII Marató RE-M de l'Energia

14/02/2022 - 09:00
Nenes i nens de l'escola Pau Vila de L'Hospitalet

Nenes i nens de l'escola Pau Vila de L'Hospitalet

Vuit centres educatius de la ciutat participen aquest any en la VII Marató RE-M de l’Energia. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i consum eficient de l’energia en un context d’emergència climàtica. Estarà en marxa fins el 4 de març.

Durant un mes, els set centres educatius de L’Hospitalet participants treballaran àmbits diferents cada setmana, enfocats en la Setmana de l’enllumenat, dels aparells elèctrics i de serveis comuns, la Setmana de la climatització, la Setmana de l’aigua i la Setmana de les emissions i la mobilitat.

Els centres educatius que participen són l’Escola la Marina, Escola Busquets i Punset, Escola Pau Vila, Escola la Carpa, Institut Escola Gornal, Institut Escola Pere Lliscart, Institut Pedraforca i Institut Torras i Bages.

La campanya aquest any arriba, del 4 de febrer al 4 de març, a 160 equipaments catalans d’onze ajuntaments, tres entitats i diversos departaments de la Generalitat.

Prèviament, durant la segona quinzena de gener s’han fet als centres sessions preparatòries i s’han pres lectures dels comptadors que permetran calcular els consums reals i detectar-ne canvis, segons factors com el nombre d’usuaris, l’ús de nova maquinària o la ventilació d’espais.

Com a novetat, aquest any els participants compartiran els seus projectes i accions a través d’una plataforma de comunitat virtual al web de la Marató RE-M de l’Energia: www.maratorem.net.

En edicions anteriors L’Hospitalet va comptar els darrers tres anys amb la participació de cinc escoles, que el 2020 van aconseguir reduir 20 tones d’emissions de CO2 i el 2021 van continuar moderant els seus consums, tot i treballar en condicions adverses a causa de la Covid-19.

La Marató RE-M de l’Energia està inclosa dins de les actuacions descrites al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia (PAESC), que es marca l’objectiu de reduir el 40% les emissions de CO2 l’any 2030.


Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Article

Comença el projecte de desenvolupament d’una nova planta de fred d’alta eficiència a la Zona Franca que permetrà aprofitar el fred residual del procés de regasificació del gas natural liquat d’Enagás. A través de la Xarxa d’Ecoenergies Barcelona, la nova xarxa de fred estarà operativa al novembre del 2023 i permetrà cobrir necessitats de refrigeració a Mercabarna i el Port.

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Butlletí