Vuit centres educatius de L'H participen en la VII Marató RE-M de l'Energia

14/02/2022 - 09:00
Nenes i nens de l'escola Pau Vila de L'Hospitalet

Nenes i nens de l'escola Pau Vila de L'Hospitalet

Vuit centres educatius de la ciutat participen aquest any en la VII Marató RE-M de l’Energia. Es tracta d’una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i consum eficient de l’energia en un context d’emergència climàtica. Estarà en marxa fins el 4 de març.

Durant un mes, els set centres educatius de L’Hospitalet participants treballaran àmbits diferents cada setmana, enfocats en la Setmana de l’enllumenat, dels aparells elèctrics i de serveis comuns, la Setmana de la climatització, la Setmana de l’aigua i la Setmana de les emissions i la mobilitat.

Els centres educatius que participen són l’Escola la Marina, Escola Busquets i Punset, Escola Pau Vila, Escola la Carpa, Institut Escola Gornal, Institut Escola Pere Lliscart, Institut Pedraforca i Institut Torras i Bages.

La campanya aquest any arriba, del 4 de febrer al 4 de març, a 160 equipaments catalans d’onze ajuntaments, tres entitats i diversos departaments de la Generalitat.

Prèviament, durant la segona quinzena de gener s’han fet als centres sessions preparatòries i s’han pres lectures dels comptadors que permetran calcular els consums reals i detectar-ne canvis, segons factors com el nombre d’usuaris, l’ús de nova maquinària o la ventilació d’espais.

Com a novetat, aquest any els participants compartiran els seus projectes i accions a través d’una plataforma de comunitat virtual al web de la Marató RE-M de l’Energia: www.maratorem.net.

En edicions anteriors L’Hospitalet va comptar els darrers tres anys amb la participació de cinc escoles, que el 2020 van aconseguir reduir 20 tones d’emissions de CO2 i el 2021 van continuar moderant els seus consums, tot i treballar en condicions adverses a causa de la Covid-19.

La Marató RE-M de l’Energia està inclosa dins de les actuacions descrites al Pacte dels Alcaldes pel Clima i l’Energia (PAESC), que es marca l’objectiu de reduir el 40% les emissions de CO2 l’any 2030.


Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

En aquesta planta solar s’instal·laran, en concret, 3.976 plaques, amb una potència superior a 2 Mw, en una actuació que abastarà fins a 9.820 m². Aquesta actuació permet reduir unes 1.300 tones anuals de CO₂ equivalent en el sistema de producció energètica, equiparable a eliminar 266.000 vehicles anuals dels accessos de Barcelona.

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí