Voltaic, una nova generació de motxilles amb energia

Sostenible.cat
29/03/2010 - 00:00

Voltaic és una marca de motxilles i maletins que incorporen uns carregadors solars dissenyats per poder carregar pràcticament qualsevol aparell electrònic portàtil.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials i producció: Aquestes motxilles i maletins estan fabricats amb PET reciclat (que prové, entre d'altres, de bosses de plàstic de soda de Taiwan, de l'empresa certificada Hoyu). Pràcticament  tots els seus components són 100% PET reciclat, menys la zona encoixinada de la motxilla, que és en un 60% PET reciclat. L'empresa ha fet un esforç per imposar aquest material entre els seus proveïdors, aconseguint així un material de base que resulta lleuger, molt durable i resistent als raigs ultraviolats i a l'aigua. Aquest material substitueix el nylon, esdevenint estèticament una opció molt bona. A més, en la seva producció, aquest material requereix d'un consum d'energia menor i a més afavoreix al mercat de materials reciclats.

-Utilització: Incrustats en la part exterior d'aquest producte hi ha panells solars lleugers, resistents i impermeables, que poden generar fins a 15 watts. Amb aquesta energia es pot carregar completament un ordinador portàtil estàndard, en condicions de llum solar directa. A més, mitjançant una bateria, aquesta energia generada es pot emmagatzemar per fer-la servir quan sigui necessari. Aquestes bateries també es poden carregar pel seu compte, possibilitant tenir accés a energia en espais sense connexió elèctrica. Finalment, aquestes motxilles i maletins incorporen adaptadors estàndard per a telèfons mòbils i altres aparells portàtils.

Els seus fabricants s'estan plantejant el càlcul de la seva petjada de carboni per intentar esdevenir amb el temps "neutres en CO2".

Però... Estaria bé que hi hagués alguna botiga a Espanya i que el PET procedís del plàstic reciclat de la ciutat o regió on es distribueixin les motxilles. És a dir, la idea és genial... ara només falta produir a nivell local i evitar el seu transport des de la Xina, Alemanya i Estats Units. Segurament aquest raonament que sembla tan lògic ara mateix resulta impossible de fer realitat per un tema de costos... però com a horitzó al qual arribar, estaria molt bé. Esperem tenir aquestes motxilles més aprop i poder aprofitar-les al màxim, ara que arriba el sol després d'un hivern tan gris.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
24. Un carregador que es carrega amb el WiFi
25. USBCELL, recarregant les piles amb l'ordinador
26. Corky, un ratolí de suro que es carrega amb el moviment
27. Ecobioball, la pilota de golf biodegradable
28. Sanwa PrePeat, la impressora del futur
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Butlletí