Vols ser l’Estalviador Energètic de l'Any?

La Copa del Clima és una competició online que t’ajuda a estalviar energia i diners, i a més pots guanyar premis.
Redacció
24/10/2011 - 00:00
La Copa del Clima dels Ciutadans Europeus és una competició, dins del programa europeu Intelligent Energy Europe, en la que els usuaris domèstics de diferents països participen per aconseguir un consum més eficient d'energia i reduir les emissions de CO2.

Fins al proper mes d'abril de 2012, es pot participar en aquesta competició que té com a principal objectiu conscienciar i sensibilitzar a la població sobre la importància de l'estalvi energètic en l'àmbit domèstic. Qualsevol família pot sumar-s'hi a traves del portal web http://cat.theclimatecup.eu.

Com participar en la competició?
Per participar cal registrar-se a la competició en el portal, i a continuació introduir les dades que el programa sol·licita, i que són necessàries per calcular el potencial d'estalvi de cada participant. Un cop registrat, cal entrar almenys 4 dades del teu consum energètic; electricitat, gas o altres sistemes d'escalfament, per poder participar. Es pot entrar la lectura dels comptadors cada 15 dies, i la informació de les factures tant d'anys anteriors com de l'any en curs, d'aquesta manera cada participant pot visualitzar a l'eina la seva tendència de consum mes a mes en relació a mesos i anys anteriors. A més dades més opcions de ser el guanyador català.

Què cal fer per guanyar?
Per optar a ser l'Estalviador Energètic de l'Any de tota Catalunya i guanyar 2.000 euros en premis d'eficiència energètica, i anar a la Gala de premis a Brussel·les, cal intentar reduir al màxim el propi consum energètic respecte a anys anteriors.

Catalunya, cinquena posició al rànquing europeu
Per Espanya, participen Catalunya i Castellà i Lleó, competint entre sí, i amb la resta de països participants per la Copa del Clima. Per tant Catalunya opta a ser la regió més estalviadora energèticament d'Europa. Per això és interessant aconseguir el major nombre de participants per Catalunya. Avui anem en cinquena posició!

Com reduir?
Durant tota la competició els participants poden trobar al portal, al Facebook, al Twitter i al canal Youtube, consells útils, solucions pràctiques i informació que els ajudi a reduir el seu consum energètic, i a més també poden contactar amb el soci europeu que gestiona la competició a Catalunya, l'entitat no lucrativa Ecoserveis a catalunya@theclimatecup.eu.

Relacionats

Article

Actualment la xarxa Endolla Barcelona arriba a tots els barris de la ciutat i posa a disposició de la ciutadania una xarxa de 1.000 punts de càrrega alimentada amb energia 100% renovable. El servei té 3.300 usuaris actius i una mitjana de 14.000 recàrregues mensuals

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Article

El reconeixement destaca la sostenibilitat i la inclusió del projecte d’horticultura de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) i la votació és oberta a tota la ciutadania.

Butlletí