Vols saber què respires?

Nou entorn web sobre la qualitat de l’aire

Font: Departament de Territori i Sostenibilitat

12/02/2019 - 11:15

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha posat en marxa un nou entorn web amb una nova imatge gràfica on es pot consultar la qualitat de l’aire en temps real així com descarregar dades de la qualitat de l’aire de diferents dies i períodes. Aquest nou entorn també integra el pronòstic de la qualitat de l'aire a Catalunya del dia en curs i següents dies i s’inclou un apartat amb informació sobre els principals models de pronòstic presents al mercat amb diferent definició pel que fa a l’abast temporal, espacial i paràmetres analitzats.

En l’apartat d’avisos es manté informada a la població sobre les activacions dels diferents escenaris de contaminació (avís preventiu, episodi ambiental...). Estan disponibles en obert a través de la plataforma SOCRATA totes les dades històriques de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica fins el dia anterior. Tots aquests canvis tenen l’objectiu de fer arribar la informació sobre la qualitat de l’aire a tot el conjunt de la societat d’una manera més intuïtiva i visual.

Podeu consultar la qualitat de l'aire aquí.


 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Notícia

Els alcaldes i alcaldesses de l’Arc Metropolità traslladen al Departament d’Acció Climàtica les seves discrepàncies sobre el decret de les Zones de Baixes Emissions

Butlletí