VNG posarà en marxa un servei porta a porta de recollida de fracció orgànica a establiments comercials i restauradors

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

23/10/2018 - 13:34

Abans d'acabar l'any es posarà en marxa a Vilanova i la Geltrú un nou servei de recollida porta a porta de les restes orgàniques que generen establiments comercials i de restauració. Aquesta iniciativa es complementarà amb d'altres accions de millora del servei de recollida de deixalles i voluminosos atenent les demandes de la ciutadania en relació a l'estat de l'espai públic. En la compareixença setmanal del Govern municipal, l'alcaldessa de la ciutat, Neus Lloveras ha parlat del conjunt de millores en el servei de recollida de deixalles així com també de l'ampliació dels horaris del servei de bus nocturn que connecta l'hospital de Sant Camil, amb VNG i altres localitats de la comarca, que ahir dilluns va entrar en funcionament.

L'alcaldessa Lloveras s'ha mostrat satisfeta “per poder donar a conèixer nous serveis que afecten la ciutadania i que en la majoria de casos també han estat fruit de les seves demandes”. Neus Lloveras ha afegit a més, que “en el cas de l'ampliació d'horaris del bus a Sant Camil atén la demanda del col·lectiu de gent gran expressada a través de la Plataforma per la Sanitat Pública del Garraf del Garraf”. Aquesta millora, ha explicat l'alcaldessa de VNG, va ser un dels temes que es van poder concretar en la darrera reunió mantinguda amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ja que de fet és una millora a càrrec de la Generalitat i per tant sense cost afegit per a les arques municipals.

D'altra banda i, en relació als nous serveis de recollida de deixalles que es posen en marxa a la capital del Garraf, el regidor de Projectes i Obres, Serveis Viaris i Mobilitat, Joan Giribet, ha informat de la col·locació d'una quarantena de contenidors per recollir les restes de poda en diferents barris de la ciutat i zones enjardinades. Amb aquesta acció, “millorem l'espai públic, evitant que la ciutadania llenci les restes de poda directament a la via pública i promovem que part del compostatge que es genera a la planta de la Mancomunitat pugui retornar a la ciutadania de manera gratuïta”. Així mateix, abans de finalitzar l'any s'iniciarà el servei de recollida porta a porta de la fracció orgànica entre els grans generadors: establiments comercials i de restauració. Segons Joan Giribet, “aquesta iniciativa minimitzarà problemes de males olors i desbordaments dels contenidors de fracció orgànica que són d'us particular”. Els establiments ja han rebut una comunicació sobre el nou servei i en les properes setmanes l'Ajuntament repartirà un centenar de contenidors de 90 l de capacitat que “millorarà molt la recollida d'aquesta fracció i evitarà males olors, sobretot a l'estiu”.

Quant a la recollida de voluminosos, Joan Giribet ha anunciat canvis en l'organització del servei. També abans de final d'any s'implantarà la recollida de mobles i voluminosos per barris. D'aquesta manera només caldrà esperar al dia assignat per a cadascun dels barris de la ciutat per poder deixar els mobles i andròmines al costat del contenidor. Per al regidor de Serveis Viaris “aquesta mesura facilitarà la recollida, millorarà l'eficiència del servei i fomentarà el reciclatge de mobles”.

Finalment, el regidor Giribet ha explicat que a les zones de les urbanitzacions periurbanes s'instal·laran 6 caixes de recollida de residus de gran format que, juntament amb les ja existents, reforçaran els punts de recollida que ja hi ha actualment. Les urbanitzacions periurbanes, no disposen de servei de recollida de deixalles i, la brossa s'acumulava al costat dels contenidors. Amb aquesta acció es pretén optimitzar el temps de recollida i la imatge de l'espai públic en aquestes zones del terme municipal.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Butlletí