Vilanova i la Geltrú tindrà caramels sense plàstic a Les Comparses de Carnaval

Font: Ajuntament de Vilanova i la Geltrú

30/10/2018 - 16:30

El Ple de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest octubre per unanimitat donar suport a la introducció al Carnaval de VNG d'un caramel sostenible. Aquesta va ser una proposta de la FAC (Federació d'Associacions pel Carnaval) i la Cooperativa de consum responsable La Vinagreta en una AMO (Assemblea Municipal Oberta).

El regidor de Medi Ambient, Xavier Serra ha explicat que la idea és promoure "l'ús d'un caramel que no utilitzi ni plàstic ni paper parafinat en l'embolcall, sinó algun material com el paper reciclat o similar que es degradi ràpidament al mar". La iniciativa compta amb una aportació econòmica de 15.000 €, ja que també va ser un dels projectes més votats en els Pressupostos Participatius 2018.

La regidora no adscrita Ariadna Llorens va voler destacar "la gran oportunitat que una de les nostres festes més emblemàtiques porti el segell de la sostenibilitat", felicitant la iniciativa i afegint-se a la voluntat de reduir l'impacte mediambiental que provoquen els caramels.

Carmen Reina, regidora no adscrita, es va mostrar preocupada "perquè el medi ambient està molt castigat per les males pràctiques. Propostes com aquesta ajuden a apaivagar aquesta problemàtica". Tot i estar d'acord amb el projecte, la regidora va posar en dubte el fet que la utilització del caramel sostenible sigui obligatori l'any 2020.

Per part de Som VNG, Deborah Zimmerman es va mostrar a favor del caramel sostenible i va considerar que la sostenibilitat "va més enllà". La regidora va suggerir que "el Carnaval sigui una plataforma, seria molt positiu promoure la reutilització de disfresses, fer carrosses amb materials respectuosos".

Jaume Marsé, regidor de la CUP, també va posar en relleu que la iniciativa del caramel sostenible "obre un camí perquè les nostres festes siguin més sostenibles amb l'entorn", i va demanar fer un treball pedagògic perquè tothom sigui conscient "que les nostres accions de consum tenen un impacte en el medi ambient".

El regidor del PSC, Gerard Llobet, va agrair a la FAC i a La Vinagreta la iniciativa i va demanar que "des de l'Ajuntament es tingui una actitud proactiva. Caldran mesures de recordatori, de comunicació", i va suggerir treballar amb col·lectius com ara les escoles.



 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Durant l’any 2023, els pescadors catalans de les confraries de Tarragona, Barcelona i Girona van retirar del mar un volum de més de 120 mil litres de deixalles, l’equivalent a 18 camions cisterna d’aigua. Aquesta xifra representa la retirada de 50.000 litres més d’escombraries, set camions cisterna més, respecte de l’any 2022. L’increment de residus recollit respon a un increment de participació.

Acte
06/04/2024 - 11:00
Club Marítim de Cubelles
Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Butlletí