Viladecans inicia les primeres experiències de compostatge comunitari

20/04/2021 - 09:00

L’Ajuntament de Viladecans fa un pas més pel que fa al reciclatge dels residus orgànics posant en marxa un pla pilot de compostadors comunitaris. A finals de març es van instal·lar dos compostadors comunitaris a la ciutat, un al barri del Mas Ratés i un altre al Grup Sant Jordi. Cada compostador està dimensionat per a 35 famílies i quan estigui a ple rendiment permetrà produir més de 300 quilos de compost d’alta qualitat. Les persones participants en aquesta prova pilot rebran el compost per fer-lo servir en les seves plantes que també s’utilitzarà per al verd urbà.

Segons va explicar la tinenta d’alcalde de Medi Ambient i Sostenibilitat, Encarna García, en la posada en marxa del compostador comunitari al Grup Sant Jordi, aquesta primera experiència local d'aquest tipus busca "impulsar el reciclatge de la matèria orgànica a les llars tot fomentant el compostatge i, alhora, es proposa impulsar l’esperit de  comunitat amb la implicació dels veïns i veïnes i de les entitats”.

En aquest projecte també estan implicades les entitats ubicades al barri, l’Associació de Veïns i Veïnes del Grup Sant Jordi i el Servei de Rehabilitació Comunitària del Parc Sanitari Sant Joan de Déu i encara està obert a la participació  de la ciutadania.

Les famílies d'ambdós barris que es vulguin sumar al projecte encara hi són a temps: es poden apuntar escrivint a l'adreça electrònica prevencioresidus@viladecans.cat.

Els beneficis de reduir la generació de residus orgànics

El compostatge comunitari permet reduir la quantitat de matèria orgànica que va a l’abocador, redueix l’ús de fertilitzants químics i  evita la contaminació de l’aire, estàlvia aigua de rec, ja que el compost reté la humitat, aporta els nutrients necessaris a les plantes dels balcons i de la ciutat i redueix el cost de la gestió de residus municipals i també les emissions de gasos amb efecte hivernacle. Amb el compostatge comunitari, a Viladecans l’Ajuntament vol continuar treballant a favor del medi ambient i de la millora de la qualitat de vida dels barris. 


 

Categories: 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Falset farà entrega al llarg d’aquest any d’un lot a les famílies amb nou nats. Aquesta setmana s’han repartit els primers lots, a infants nascuts els mesos de gener i febrer.

Article

Vilanova i la Geltrú disposa ja de l'estudi de detall per la implantació de la recollida d'escombraries porta a porta. Després d'analitzar els domicilis i les activitats econòmiques de la ciutat, la proposta divideix el municipi en tres zones amb tres tipus de recollida domiciliària diferent.

Article

 

Les enquestes realitzades per l'equip de la campanya municipal de sensibilització ciutadana sobre prevenció de residus revelen que la majoria del veïnat preguntat desconeix la relació directa entre separar correctament els residus i que baixi el cost de la seva gestió.

Butlletí