Vic promou i premia els registres de bicicletes i patinets al Biciregistre

Font: Ajuntament de Vic

02/04/2020 - 16:43
Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa.

Aquests dies en què molts ciutadans i ciutadanes, propietaris i usuaris de bicicleta o patinet, es troben confinats a casa, pot ser un bon moment per entrar al web del biciregistre i registrar el seu vehicle, ja que en cas de pèrdua o robatori és molt més fàcil recuperar-lo. L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa. En aquest moment, a la ciutat ja hi ha 119 usuaris registrats al web, però en el marc de la campanya Jo vaig amb bici, promoguda per l’Ajuntament de Vic, es vol incentivar que encara n’hi hagi més. Per això, per cada deu vehicles registrats (ja sigui en la forma gratuïta o en la forma de pagament-kit de marcatge) se sortejarà un cadenat de màxima seguretat valorat en més de 30 euros.

Els usuaris que vulguin registrar-se al web Biciregistre han de saber que aquest portal s’ha renovat amb noves funcionalitats. El canvi més important és la creació d’una nova opció de Biciregistre on-line gratuïta, on es crea la fitxa de l’usuari i de la bicicleta (abans anomenada “preregistre”). Tot i haver-hi aquesta opció gratuïta, però, des de l’Ajuntament es recomana continuar comprant el kit de marcatge de Biciregistro per 7 euros per minimitzar la possibilitat de robatori i recuperar la bicicleta abans. La regidora de Convivència i Seguretat, Elisabet Franquesa, explica que la Guàrdia Urbana té accés a totes les bicicletes que es registrin gratuïtament associant el número de bastidor. Per tant, encara que la bicicleta no estigui biciregistrada amb el kit de marcatge, es podrà efectuar la comprovació de si es tracta d’una bicicleta desapareguda, remarca l’inspector en cap de la Guàrdia Urbana, Antoni Jurjo.

Entre les novetats, també destaca que s’ha creat un nou kit de marcatge que incorpora un codi QR per facilitar la lectura des de qualsevol mòbil, tot i que el kit de marcatge antic continua sent plenament vàlid. Pel que fa al canvi de nom, si fins ara l’havia de registrar el validador de Biciregistre, ara es pot fer automàticament entre usuaris mitjançant confirmacions entre correus electrònics. Per acabar, també hi ha l’opció de registrar vehicles de mobilitat personal (VMP) de qualsevol tipus, com patinets.

Per a més informació es pot consultar aquesta pàgina web.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La campanya, dissenyada pel grup promotor de la bicicleta, destaca els beneficis que aporta moure’s en bicicleta en contraposició al vehicle privat, resumits en les 4e: economia, ecologia, esport i eficiència

Article

L'Ajuntament de Cornellà ha inicat l'ampliació de la zona exclusiva per a vianants en més de 13.000 metres quadrats i la xarxa pedalable, en més de 21 quilòmetres. 

Article

Viladecans ha posat en marxa una superilla de vianants a cavall entre dos dels barris més densament poblats de la ciutat, l’Eixample i La Montserratina  –situats al centre geogràfic del nucli urbà i on hi ha una part important de l’activitat comercial local–. Davant el procés de desescalada del confinament per la COVID-19, l’Ajuntament ha decidit engegar aquesta prova pilot per donar més espai als i les vianants en una zona profusament poblada i amb voreres en molts casos estretes, i també afavorir la connexió amb els principals espais d’esbarjo de l’entorn per al passeig.

Butlletí