“Viatgem junts”, una campanya del PNUMA vers un transport sostenible i una economia verda

Redacció
04/07/2012 - 00:00
El Programa de les Nacions Unides per al Medi Ambient (PNUMA), conjuntament amb una dotzena de companyies de transport de tren, metro, bus i viatges compartits a través d’Europa ha impulsat la campanya “Viatgem junts”, amb l’objectiu de canviar el comportament dels viatgers. Com? Convidant a aquests a compartir virtualment els seus viatges amb amics, sumant-se així a la “nau” sostenible.
Aquesta campanya es va concebre els dies previs a Rio+20, per fer-la coincidir amb la Cimera de la Terra a Rio de Janeiro, 20 anys després. "Viatgem junts" mostra virtualment i de forma divertida com el transport sostenible pot ajudar a posar en marxa una veritable transició vers una economia verda.

Algunes dades, per convèncer a "viatjar junts"
Els europeus que van compartir els seus cotxes des del 2008 al 2011, van reduir en 630.000 tones les emissions de carboni, 324 litres de gas i 750 milions d'euros. L'any 2009, el ferrocarril només va produir el 1,8% de les emissions de CO2 del total del sector del transport.

De fet, si continuem desplançant-nos com ho hem fet fins ara, el trànsit de vehicles s'incrementarà en un 60% entre el 2005 i el 2025. Els costos de la congestió, la contaminació derivada i els accidents en la Unió Europea sobrepassen en gran mesura els 500 bilions d'euros cada any. És a dir, avançar vers una economia sostenible i verda no és només un benefici per al nostre entorn natural, sinó també per a la nostra butxaca.

Una campanya participativa mitjançant les xarxes socials
"Viatgem junts" és una aplicació web en la qual el teu avatar de Facebook apareixerà en un vehicle "verd", futurista, conjuntament amb tots aquells que s'hagin compromès a utilitzar el transport públic. A més, cada participant podrà pujar amb ell a aquell animal que esculli. D'aquesta manera, el missatge que es dóna és: "quan viatges amb els altres, protegeixes el planeta, la natura i formes part d'una economia més verda".

"Viatgem junts" resulta, doncs, una campanya de comunicació. No implica actuacions concretes ni objectius específics. Simplement vol cridar l'atenció de la ciutadania i aconseguir que molta gent es pugi al "tren de la sostenibilitat". En paral·lel, però, esperem que el PNUMA impulsi polítiques compromeses vers una economia verda real.

 

 


 

AdjuntMida
Image icon "Viatgem junts" (PNUMA)54.5 KB

Relacionats

Article

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà ha iniciat la campanya Enxampats. L'objectiu d'aquesta campanya és sensibilitzar la població i fomentar hàbits sostenibles i respectuosos amb l'entorn i en concret amb el territori de la comarca

Article

A partir del passat dimarts la velocitat està limitada a 30 km/h en la major part de vies de la ciutat. La mesura s’emmarca en el Pacte per la Mobilitat, el Pla de Mobilitat Urbana i Sostenible i l’estratègia Mataró pel Clima, i dona compliment a la modificació del Reglament General de Circulació de la Direcció General de Trànsit, tot plegat per aconseguir una ciutat més segura i amb menys contaminació atmosfèrica i acústica.

Article

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú contractarà amb una licitació pròpia tot el seu consum elèctric a una empresa que garanteixi que la totalitat de l'energia subministrada provingui de fonts renovables amb zero emissions de diòxid de carboni i residus radioactius, i que sigui una comercialitzadora 100% de subministrament d'energia verda

Butlletí