València instal·la els primers punts de recàrrega per a cotxes elèctrics en fanals

Font: Carlos Noya. forococheselectricos.com

25/01/2021 - 12:32

Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

El passat mes de desembre l'Ajuntament de València confirmava la signatura de l'acord per a la instal·lació d'una dotzena de nous punts de recàrrega per a cotxes elèctrics. Es tracta d'un format que ja s'està estenent fa temps en diferents ciutats europees, i que suposa una alternativa poc invasiva i molesta per a la resta d'usuaris ja que aprofita una infraestructura ja aixecada, i requereix molt poca obra. A més permet posar en marxa una xarxa que afavoreix a aquells usuaris que no tinguin plaça de garatge. Una cosa que ajuda a popularitzar més els cotxes elèctrics.

Segons l'ajuntament, s'ha optat per un model cargolat als fanals amb una potència de 7 kW per punt. S'instal·laran en tàndems i per tant en cada fanal hi haurà espai per a dos punts de càrrega. Les places s'identificaran amb un color verd i el símbol de la càrrega, i en ella podran estacionar tant cotxes elèctrics purs com híbrids endollables.

Des de l'Ajuntament s'ha indicat que: "Aquest projecte s'emmarca dins el projecte de ciutat que aquest govern ha impulsat i que ha situat a València en l'avantguarda en polítiques de sostenibilitat i en la lluita contra el canvi climàtic. El servei d'enllumenat eficient està realitzant un treball increïble en aquest aspecte i hem aconseguit aquest gir de 180 graus que ha tret a la nostra ciutat d'aquesta llista deshonrosa de la contaminació lumínica a Europa i l'ha col·locat al front d'una altra llista de ciutats amb bones pràctiques en enllumenat".

Entre els avantatges competitius d'aquest projecte, sota el nom Humble Lamp Post, hi ha la possibilitat d'implementar, a baix cost d'adquisició, gran quantitat de carregadors, utilitzant els centres de comandament d'enllumenat que ja disposen de connexió elèctrica, i la resta d'infraestructura per al subministrament; l'obtenció de costos d'explotació baixos, ja que no cal repercutir el terme de potència per garantir l'equilibri financer del servei i la possibilitat d'una adaptació progressiva, a mesura que ho exigeixi la demanda.

Són els fanals un lloc adequat per instal·lar un punt de recàrrega per a cotxes elèctrics? Un projecte que arriba sota el suport del fons europeu que aportarà 18.000 euros en un pressupost total que arriba als 29.998,8 euros. Una cosa que ens indica que cada punt té un cost entre equip i instal·lació d'uns 2.500 euros. Una quantitat bastant raonable que hauria de permetre expandir aquesta iniciativa per altres zones de la ciutat, i servir d'exemple per a altres ajuntaments, i que es complementa amb la instal·lació d'estacions de càrrega ràpida urbana.


 

Municipis: 
País Valencià
Etiquetes: 

Relacionats

Article

La nova estratègia per a la distribució urbana de mercaderies 2030 (EDUM 2030) s’orienta a potenciar el comerç i reduir l’impacte en el medi ambient, l’ocupació de l’espai públic i la sinistralitat. Es treballa per adaptar-la a la transformació urbanística de la ciutat i al canvi d’hàbits de consum de la ciutadania.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha presentat el MolletBici, un mòdul d’aparcament per a bicicletes tancat, públic i gratuït amb capacitat per a 20 bicicletes situat al costat de l’estació de Renfe de Mollet – Sant Fost. L’aparcament, que estarà operatiu tots els dies de l’any i estarà vinculat als horaris de Rodalies, es tracta d’un espai tancat al qual només s’hi podrà accedir identificant-se mitjançant una APP i disposarà d’una càmera de videovigilància per garantir la seguretat. El servei és una aposta més per fomentar la intermodalitat entre la bicicleta i el tren i així facilitar i potenciar els trajectes sostenibles.

Notícia

TMB contracta a Endesa X - Dominion la construcció dels carregadors utraràpids de l’H12 i la V15 i el manteniment de la infraestructura durant cinc anys per 4,6 milions d’euros

Butlletí