Uns 4.000 estudiants han participat aquest curs en el programa educatiu ‘Descobreix el riu’

26/08/2021 - 09:00

Durant el curs escolar 2020-21, 3.790 alumnes d’una seixantena d’escoles i instituts procedents de 23 municipis de les conques del Besòs i de la Tordera han pres part del programa d’educació ambiental Descobreix el riu, que impulsa la Fundació RIVUS.

En total, aquest curs s’han ofert 13 activitats, algunes de les quals s’han anat adaptant i modificant en funció de les restriccions i les necessitats que ha marcat la situació de la pandèmia de la COVID-19. Entre les noves activitats que s’han ofert enguany destaquen ‘El meu riu en viu’, sortida al riu més proper a l’escola en qüestió per fer compliment dels confinaments municipals o comarcals, i ‘Exposició: Les Aus’, un nou material que ha editat la Fundació, acompanyat per cinc rèpliques a escala real d’aus característiques dels ambients fluvials d’ambdues conques.

Una de les activitats tradicionalment més demanades, ‘Coneguem la depuradora’ ha estat la més afectada per la conjuntura sanitària, ja que s’han prohibit les visites en aquestes instal·lacions en ser servei essencial. De manera alternativa, els centres han optat per substituir-la per altres activitats del programa, per sortides al riu o per visites a tractaments terciaris, com els aiguamolls de Can Cabanyes.

“Tot i la difícil situació sanitària i les múltiples restriccions que han acompanyat aquest curs escolar, hem treballat i ens hem adaptat perquè les escoles i instituts hagin pogut gaudir d’aquests continguts i aquestes activitats”, ha manifestat Josep Monràs, president de la Fundació RIVUS i del Consorci Besòs Tordera. “L’educació ambiental és molt important i cal que tots, comunitat educativa, administracions i entitats com la nostra fundació, treballem plegats per consolidar-la i fer-la arribar a tota la població”, ha conclòs.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
EDAR Sant Llorenç Savall

EDAR Sant Llorenç Savall

Aquestes fonts, principalment biogàs, eviten cada any l’emissió a l’atmosfera de més de 900 tones de CO2. Darrerament, les EDAR Sant Quirze Safaja i Sant Llorenç Savall disposen de noves plantes d’energia solar fotovoltaica.

Notícia

Barcelona encara la tardor amb la intenció de marcar un punt d’inflexió en la transformació del sistema alimentari i en la lluita contra l’emergència climàtica. Per això, durant el mes d’octubre tindran lloc un seguit d’esdeveniments a Barcelona: la Setmana Ciutadana de l’Alimentació Sostenible, el VII Fòrum Global de Polítiques Alimentàries del Pacte de Milà i el Gastronomic Forum Barcelona.

Article

Un grup de quinze persones voluntàries del municipi participaran d’una iniciativa que estudia la qualitat de l’aigua del Llobregat i recollirà dades.

Butlletí