Una paperera que prové del contenidor groc

Font: Servei d'Equipaments i Espai públic de la Diputació de Barcelona
23/01/2011 - 00:00
En quina fase sóc més sostenible? Per què?

- Extracció de materials: Aquesta paperera està fabricada en un 100% en plàstic reciclat d'origen domèstic post consum. Concretament s'utilitza com a matèria primera un plàstic mixt resultat de la barreja de diferents tipus de plàstics, també anomenat Syntrewood. A més, la paperera està acabada en cru, de manera que no s'utilitzen vernissos, ni pintures, ni altres additius en la seva fabricació; reduint considerablement el seu impacte ambiental i facilitant el seu manteniment.

- Transport: Aquests plàstics són d'origen local ja que provenen del reciclatge de les llars catalanes. La selecció dels materials es realitza a plantes de triatge properes i després es transporta fins al fabricant que es troba ubicat a la província de Girona. Per tant, l'impacte ambiental associat al transport es redueix considerablement.

- Fabricació: En el moment de la seva producció, la demanda energètica no és elevada atès que la matèria primera es premsa a baixa temperatura. En cas de produir-se peces defectuoses, aquestes es poden tornar a introduir en la línia de producció per fabricar-ne de noves sense problemes. Aquest sistema de fabricació del material va ser distingit amb el Premi de l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya Premi 2009 Disseny per al Reciclatge .

- Utilització: Un cop finalitzada la seva vida útil, la paperera és fàcilment desmuntable i es pot tornar a triturar i premsar per fer noves papereres. Com ja s'ha citat prèviament, si una peça es fa malbé es pot substituir i la peça trencada es torna a fàbrica per realitzar noves papereres.

Per a conèixer encara més els detalls d'aquest ecodisseny de mobiliari urbà, podeu consultar el següent enllaç que correspon al Butlletí Territori i Ciutat (núm. 43, 2010).

 

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Podeu consultar més Ecodissenys a l'Especial de Sostenible.cat

 

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí