Una calçada "intel·ligent" contra la pluja, a Viladecans

Font: Ajuntament de Viladecans

10/11/2020 - 22:22

Només en mirar-la ja es veu que no és com la resta. La calçada del renovat carrer dels Lilàs, al barri de l’Alba-rosa, és d’un formigó porós que mai abans s’havia col·locat a la ciutat, un material permeable i alhora apte per al trànsit de tot tipus de vehicles. És la peça clau d’un novedós sistema de drenatge sostenible, amb el qual l’Ajuntament vol millorar la gestió de les inundacions a la ciutat quan en aquest barri de la part alta cauen pluges fortes.

En lloc d’abocar l’aigua directament al clavegueram, aquesta s'infiltra rapidament a uns dipòsits instal·lats sota el parterre verd de la vorera, que deixen anar una part a les capes inferiors del terra i alenteixen l’arribada de la resta de l’aigua a la xarxa de pluvials. Així, ajuden en gran mesura a aquesta no se saturi, tot facilitant el trànsit i reduint els riscos habituals inherents a l'acumulació de precipitacions. 
 
L’actuació, que s’aplica també a la reforma que s’hi està fent en la veïna avinguda del Tamariu, permetrà avaluar a través d’un sistema de sensors instal·lats als dipòsits si aquesta és una bona pràctica a incorporar en el futur a la resta de reformes integrals de carrers que s’ha encetat en aquest escarpat barri.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Viladecans ofereix, des de l’any 2014,  un servei d’assistència per a la tramitació de les bonificacions socials existents en els subministraments de l’electricitat i de l’aigua amb l’objectiu d’informar i d’ajudar la ciutadania en els tràmits administratius necessaris per fer la sol·licitud i poder gaudir de l’ajut.

Article

El portal mostra de manera atractiva les dades de consum dels equipaments municipals.

Article

Viladecans ha posat en marxa una superilla de vianants a cavall entre dos dels barris més densament poblats de la ciutat, l’Eixample i La Montserratina  –situats al centre geogràfic del nucli urbà i on hi ha una part important de l’activitat comercial local–. Davant el procés de desescalada del confinament per la COVID-19, l’Ajuntament ha decidit engegar aquesta prova pilot per donar més espai als i les vianants en una zona profusament poblada i amb voreres en molts casos estretes, i també afavorir la connexió amb els principals espais d’esbarjo de l’entorn per al passeig.

Butlletí