Un panell permet veure les dades de contaminació atmosfèrica i acústica generada pel trànsit en diferents punts de Sant Cugat

21/12/2021 - 16:11

El tòtem, ubicat a la plaça Quatre Cantons, recull informació sobre la incidència de la ZBE i vol també sensibilitzar sobre la necessitat de reduir l’ús del vehicle.

L’Ajuntament de Sant Cugat ha instal·lat un panell a la plaça dels Quatre Cantons que permet veure les dades de contaminants atmosfèrics i el nivell de soroll generats en diferents punts de la ciutat.

L’objectiu de la iniciativa és recollir informació sobre els efectes contaminants del trànsit i poder veure la incidència de la Zona de Baixes Emissions. Al mateix temps, pretén sensibilitzar la població sobre la necessitat de fer un canvi d’hàbits per reduir l’ús del vehicle.

Amb aquesta voluntat, el panell permet visualitzar les dades de qualitat de l’aire (NO2, SO2, O3, PM10 i PM2.5) i nivells de soroll en espais amb molt volum de trànsit i en espais destinats només als vianants:

  • Sensors de contaminants atmosfèrics: plaça dels Quatre Cantons, tocant a l’avinguda Rius i Taulet; i avinguda del Pla del Vinyet
  • Sensors de soroll: plaça dels Quatre Cantons, carrer de Santiago Rusiñol i Parc de Ramon Barnils

Per a la regidora de Sostenibilitat i Comissionada per a l’Emergència Climàtica, Alba Gordó, “aquest projecte posa de manifest tant l’interès de la ciutadania per la bona qualitat de vida a Sant Cugat, com l’encert de l’aposta d’aquest Govern per les polítiques tant de millora de la qualitat de l’aire i de reducció de la petjada ambiental com de pacificació de molts entorns de la ciutat”.

En termes similars, el regidor de Participació i Barris, Marco Simarro, ha destacat que aquest panell sorgeix de la iniciativa dels Pressupostos Participatius de Barri i va molt en la línia d’altres projectes sorgits de propostes ciutadanes per combatre l’emergència climàtica. A més, també s’emmarca en el Pla d’Acció d’Emergència Climàtica d’aquest Govern”.

Les dades recollides per aquests sensors s’aniran actualitzant periòdicament al panell informatiu, i properament es podran consultar també a través del web municipal.

La proposta, una de les més votades en els Pressupostos Participatius 20-21 dels barris del centre, ha costat 12.000 € i compta amb la col·laboració de l’empresa Aiguasol.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Alimentem Collserola! el projecte de Transició Agroecològica impulsat pel Consorci del Parc Natural de Collserola dinamitzat per la cooperativa Arran de terra, ha iniciat el programa "Agroecologia escolar a Collserola: responem a l'emergència climàtica!" en col·laboració amb la cooperativa l'Ortiga. Aquesta iniciativa pretén apropar als centres educatius la realitat agrària de la Serra de Collserola.​

Article

Terrassa se suma a la crida d'Eurocities per treballar per una cultura més sostenible i més inclusiva

Article

L’Ajuntament de Sabadell instal·la semàfors de terra i balises lluminoses per reforçar la seguretat dels vianants.

Butlletí