Un mapa interactiu per conèixer el cicle urbà de l'aigua

Font: AGBAR

16/12/2018 - 16:33

L'Àrea Metropolitana de Barcelona i els seus prop de tres milions d'habitants són abastits per aigua captada de les conques dels rius Besòs, Ter i Llobregat. Dins la seva gestió del cicle integral de l'aigua, des d'aquesta captació als rius fins a la potabilització, el transport i la distribuició fins al sanejament i la depuració per al retorn al medi ambient i la reutilització de les aigües residuals, Aigües de Barcelona duu a terme tota una sèrie de processos que explica en un mapa interactiu que es pot consultar a la pàgina web de l'empresa.

A través d'aquest mapa, es pot conèixer tot el cicle urbà de l'aigua, de la captació i la potabilització a l'emmagatzematge d'aigua en dipòsits, previ al pas a la xarxa de distribució que la fa arribar a cada llar o empresa amb la pressió necesària. Un cop emprada, a més, l'aigua residual resultant passa per un procés de  d'un procés de potabilització que culmina amb el seu retorn al medi natural en les millors condicions possibles, cosa que obre la porta a que torni a ser captada, reiniciant un cicle que permet preservar les reserves hídriques amb l'objectiu de no patir mai problemes de manca d'aigua.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, en coordinació amb la Xarxa de Biblioteques Municipals organitzem un seguit de tallers de contacontes del llibre El senyor Riu, per sensibilitzar als infants sobre el cicle de l’aigua.

Article

La Janna Fredeluga és una investigadora i naturalista del Delta del Llobregat. S’ha quedat atrapada en un lloc amagat del Delta. Necessita la teva ajuda per trobar-la i rescatar-la. La Janna ens ha deixat pistes per a localitzar-la. Si superes totes les proves, ho aconseguiràs.

Article

L’any passat, durant els mesos de gener, febrer i març de 2019, el centre d’informació La Mongia va exposar el treball “Les fonts del Montseny”, un recull obra del Dr. Oscar Farrerons i el fotògraf Adrià Corella. Es tracta d’un ambiciós projecte viu que vol recollir totes les fonts del massís del Montseny.

Butlletí