Un impermeable que abans era una patata, i que després es pot plantar

Sostenible.cat
05/10/2009 - 00:00


Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es

 

Què sóc?  Impermeable fet a partir de fècula de patata 100% compostable i biodegradable. Un cop finalitza la seva vida útil es pot plantar ja que conté llavors de plantes i arbustos mediterranis (col·laboració amb la Fundación + árboles). A més, s'assegura l'èxit d'aquestes llavors gràcies a l'aplicació de la tècnica Nengo Dango inventada pel microbiòleg japonès Masanobu Fukuoka que consisteix en unes boletes d'argila que aporten nutrients i protegeixen les llavors dels ocells. D'aquesta manera s'assegura la seva germinació. I sobretot, t'assegura que allò que estàs comprant és realment el que t'estan venent. Uns distintius garanteixen la compostabilitat i la biodegradabilitat d'acord amb la norma EN-13432 (més informació).

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-
Extracció de materials: els materials emprats són menys contaminants que el petroli a partir del qual s'obtenen els impermeables de plàstic clàssics.

-Eliminació: està fabricat amb materials naturals 100% compostables i biodegradables; i per tant es converteix en adob en acabar la seva vida útil. A més es pot plantar i germinar donant lloc a  una planta o arbust mediterrani.

--

Especial ECOdissenys a 'Sostenible':

1. Öko-ball, la bola per rentar sense sabó 
2. RD4, la cadira feta 100% amb plàstic reciclat
3. Wattson, quanta energia consumim a casa?
4. Taules i cadires que abans eren bicicletes
5. Polartec, teixits fets amb plàstic reciclat
6. iUnika Gyy: un portàtil lliure, solar i biodegradable
7. Bosses i carteres fetes 100% amb càmeres de pneumàtic reutilitzat
8. Hom, el fanal que funciona amb energia solar
9. Boc'n'Roll, l'alternativa al paper de plata
10. Combox, el compostador reciclat i reciclable
11. Testos i jardineres reciclats
12. Waste, un 'pouf' gegant fet amb tapisseria de cotxe
13. Mirra i Celle, cadires d'oficina reciclades i reciclables
14. Ecodutxa, per estalviar encara més aigua
15. La siesta, un càntir de disseny

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'estudi ha analitzat la possibilitat d'implementar tecnologies d'energies renovables en els polígons de La Bisbal d'Empordà, Corçà, Forallac, Palafrugell i Begur.

Article

La Carta del verd i la biodiversitat recull consells sobre com dissenyar la ciutat i els espais verds considerant els serveis socioambientals i integrant criteris a favor de la biodiversitat i de la sostenibilitat. L’objectiu és aplicar els criteris d’aquesta carta per fer una ciutat més habitable, amb un espai públic al servei de la ciutadania i que potenciï el valor de la natura.

Article

Les dades obtingudes gràcies a la ciència ciutadana mostren que les platges de Barcelona acullen 103 espècies de peixos, una d’elles invasora, i també és refugi d'altres protegides, com els cavallets de mar.

Butlletí