Un centenar d’esculls al Port Olímpic per regenerar-ne el fons marí

24/10/2022 - 13:06

La instal·lació per a la bioregeneració d'aquestes estructures que se situaran entre el dic de recer i els dics submergits del davant, permetrà augmentar la biodiversitat d'aquest àmbit del litoral barceloní.

La col·locació d’aquests esculls anomenats biòtops, s’afegeix als 2.000 blocs de formigó instal·lats l’estiu del 2021 per revestir el dic de recer i protegir el Port Olímpic dels efectes dels temporals. Més de 300 es van naturalitzar per afavorir la diversitat biològica marina.

Els biòtops, d’aproximadament 1 metre d’alt i 2 d’ample, es posaran sota l’aigua distribuïts en sis grups, formant un gran escull de bioregeneració de més de 1.300 m2 de superfície. Estan formats per elements prefabricats de formigó i es fixen al fons marí mitjançant un sistema d’ancoratge. El disseny, ple de cavitats, afavoreix la proliferació d’espècies marines, com ara gorgònies, meros, congres, morenes, esponges, pops o llagostes.

Aquesta actuació, que començarà a principis del 2023 i durarà 7 mesos, té un cost d’execució de 98.000 euros i s’emmarca en el procés de transformació del Port Olímpic que, conjuntament amb el Zoo de Barcelona, té entre els objectius el fet de fomentar la biodiversitat marina d’aquest àmbit del litoral barceloní.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí