Un arbre de Nadal ecològic, però no de color verd

Sostenible.cat
21/12/2009

Què sóc? 
Sóc un arbre de Nadal elaborat a partir de làmines complementàries amb silueta d'avet, que en encaixar entre sí conformen una estructura en tres dimensions (50 centímetres d'alçada i 25 centímetres de base). I també boles de Nadal fetes també amb moqueta reciclada. En conclusió, una forma original i ecològica de decorar el Nadal.

En quines fases sóc més sostenible? Per què?
-Extracció de materials: 100% triturat de moqueta usada. Cada arbre suposa reciclar 1,6 m2 de moqueta. A més, d'una bola es fan dues, de 9 centímetres de diàmetre.

-Transport i embalatge: és un producte molt lleuger, i desmuntat ocupa molt poc espai (uns 2 centímetres). A més es ven en un packaging lleuger i reciclable de polipropilè.

**Si coneixeu algun ECOdisseny interessant, envieu-nos un mail a redaccio@sostenible.es. Aquesta no pretén ser una secció tancada, tot el contrari!

Especial ECOdissenys a Sostenible.cat:

(...)
17. Belloch, la cadira feta amb material sostenible 
18. Hymini, el carregador eòlic portàtil
19. Sunny Flower, una flor carregada d'energia
20. ECONO, estalvia aigua regant les teves plantes
21. Ecofrego; i si netegem amb aigua neta?

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

Vídeo-resum del projecte d'investigació "Estratègies d'adaptació al canvi climàtic de la ramaderia extensiva espanyola: una perspectiva social" de la Càtedra d'Agroecologia UVic-UCC. Amb el recolzament de la Fundación Biodiversidad, del Ministeri per a la Transició Ecològica.

Article

El Centre de Formació del Laberint celebra el seu 25è aniversari formant aficionats i tècnics en l'art de la jardineria i el paisatgisme. En aquest vídeo, alguns dels protagonistes del Centre de Formació durant aquests 25 anys repassen la història i l'èxit d'aquesta institució.

Butlletí