Un 31,77% del territori de Catalunya està protegit, 184 espais naturals al 2015.

20/02/2017 - 17:16

A L’any 2015 hi ha més d’1 milió d’hectàrees amb alguna figura de protecció, que representa gairebé el 32% del total de la superfície del territori de Catalunya. D’entre aquests espais protegits, hi ha els que corresponen a espais naturals de protecció especial, que representen un 9,6% del total del territori català. Aquests percentatges són equiparables als països del nostre entorn, validat per la Unió Europea i representatius de la gran diversitat natural del nostre país.

D'altra banda, es calcula que l’aportació de Catalunya al total europeu de la xarxa Natura 2000 és de l’1,12%. La xarxa Natura 2000 a Catalunya comprèn majoritàriament espais de l’àrea biogeogràfica mediterrània, tot i que també hi ha llocs Natura 2000 a l’àrea alpina (Pirineu i Prepirineu).

Aquesta és només una dada del gran volum d’informació del document "Medi Ambient a Catalunya. Informe 2015" recentment publicat. Podeu accedir a l’informe aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Opinió

L’economia del dònut insisteix així en la idea de què el creixement econòmic infinit ha quedat obsolet, de què cal gestionar adequadament les grans desigualtats i desequilibris socials que existeixen, i de què “una economia saludable ha de ser dissenyada per a què tothom pugui prosperar, no per créixer sense fi”

Notícia

El Consell de Drets Humans de les Nacions Unides va declarar que tenir accés a un entorn “segur, net, saludable i sostenible” és un dret humà bàsic. Tot i que alguns països s’hi van oposar, entre els quals els Estats Units i el Regne Unit, aquesta nova resolució, a proposta de Suïssa, Eslovènia, Costa Rica, les Maldives i el Marroc, va aconseguir el suport de 43 membres del Consell.

Article

L'objectiu és millorar l'eficiència energètica de les llars de les famílies que reben la subvenció de pobresa energètica i que presenten factures d'aigua, electricitat i gas elevades i de les que tenen un informe de risc d'exclusió residencial.

Butlletí