Un 31,77% del territori de Catalunya està protegit, 184 espais naturals al 2015.

20/02/2017 - 17:16

A L’any 2015 hi ha més d’1 milió d’hectàrees amb alguna figura de protecció, que representa gairebé el 32% del total de la superfície del territori de Catalunya. D’entre aquests espais protegits, hi ha els que corresponen a espais naturals de protecció especial, que representen un 9,6% del total del territori català. Aquests percentatges són equiparables als països del nostre entorn, validat per la Unió Europea i representatius de la gran diversitat natural del nostre país.

D'altra banda, es calcula que l’aportació de Catalunya al total europeu de la xarxa Natura 2000 és de l’1,12%. La xarxa Natura 2000 a Catalunya comprèn majoritàriament espais de l’àrea biogeogràfica mediterrània, tot i que també hi ha llocs Natura 2000 a l’àrea alpina (Pirineu i Prepirineu).

Aquesta és només una dada del gran volum d’informació del document "Medi Ambient a Catalunya. Informe 2015" recentment publicat. Podeu accedir a l’informe aquí.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La Generalitat de Catalunya ha publicat el llibret “Dades del medi ambient a Catalunya 2019”. Aquest document inclou les darreres dades estadístiques ambientals disponibles sobre el medi ambient a Catalunya. Com cada any, des del 1993, s’ha actualitzat el contingut de la publicació. S’hi han incorporat, també, noves dades relatives a les diverses temàtiques ambientals que s’hi exposen.

Article

De l’ 1 al 9 de juny més de 30.000 persones s’han implicat a la Setmana de la Natura, participant en 413 accions, organitzades per ONGs ambientals catalanes i altres organitzacions que treballen pel medi ambient. La Setmana, que ha celebrat la seva 4a edició, es consolida així com la campanya més gran d’implicació ciutadana per la defensa de la natura a Catalunya.

Article

La segona edició de l'Ultra Clean Marathon ha estat un gran repte esportiu i ambiental que ha permès fer la volta circular a Catalunya, recorrent 700 km en set dies, durant els que 4.000 participants han recollit prop de tres tones de residus.

Butlletí