Últims dies per participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus

Font: Agència de Residus de Catalunya
02/10/2010 - 00:00

Fins aquest divendres 5 de novembre, administracions, empreses, associacions... poden participar en la II Setmana Europea de la Prevenció de Residus, que tindrà lloc del 20 al 28 de novembre de 2010.

La Setmana, que ja compta amb 682 projectes a Europa, està organitzada per 31 regions europees, i a Catalunya està coordinada per l'Agència de Residus de la Generalitat de Catalunya. La seva celebración és una  magnífica ocasió per donar a conèixer la importància de generar menys residus i de difondre diferents iniciatives en aquest àmbit d'arreu d'Europa. De fet, es realitzaran activitats de tot tipus (jornades per a professionals, tallers de reparació, sessions d'autocompostatge, mercats o webs d'intercanvi, concursos d'idees i exposicions, flashmob, etc.) desenvolupades per diferents entitats i organitzacions i adreçades a tot tipus de públic.

Eines de comunicació en Prevenció de Residus
El projecte posa a la disposició dels responsables de projectes un conjunt d'eines de comunicació (cartells, jocs virtuals, joc de l'oca, plafons d'exposició, vídeos, tríptics etc.) en 22 llengües (entre d'altres català, anglès, francès, castellà...) i amb la possibilitat de personalitzar-les:

  • Tasta els teus coneixements al Residuòmetre!
  • Vídeo Clip promocional de la prevenció
  • Anima't i organitza una Batucamob! L'eina de comunicació més original, i que probablement farà més soroll, serà un acte europeu col·lectiu que aplegarà percussionistes de tota Europa en un «flash mob» (o «mobilització espontània»). Aquesta «BatucaMob» es basa en música amb percussions i es desenvoluparà en tots els països organitzadors el mateix dia de la inauguració de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, el dissabte 20 de novembre a les 11h. Els ens locals, associacions, escoles, poden organitzar el seu BatucaMob en el seu municipio o ámbito d'influència.

Accions i fitxes temàtiques de Prevenció de Residus
Les accions de prevenció de residus estan relacionades amb les diferents fases del cicle de vida del producte: producció i disseny, consum, reutilització i final de vida. Durant la setmana es podran dur a terme campanyes de sensibilització, xerrades sobre compostatge, tallers de reparació, conferències, concursos d'idees, exposicions, jocs didàctics, etc.

Podeu accedir aquí a un conjunt de fixes temàtiques i el llistat d'idees per activitats amb l'objectiu de fomentar la conscienciació pública sobre la prevenció dels residus per ser desenvolupades per diferents responsables de projecte (administracions o autoritats públiques, associacions/ONG, empreses/indústria, entitats educatives, etc.

Com participar?
Per tal de participar en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus organitzant una activitat cal omplir un formulari via web.

Podeu accedir al formulari d'inscripció d'activitats i obtenir més informació sobre la Setmana Europea de Prevenció de Residus a www.arc.cat/setmanaprevencio2010

Podeu entrar a la web central aquí i seguir la Setmana al facebook

 

 

Relacionats

Article


 

Fins al 2 de desembre el Mercat Municipal estarà immers en la campanya 'Mercats sostenibles' de la Diputació de Barcelona. Aquesta iniciativa té un clar objectiu la reducció dels plàstics a través de la conscienciació, explicant l'impacte que té i quines alternatives hi ha. Una proposta que compta amb la implicació de l'alumnat de primer d'ESO de l'Institut Salvador Dalí.

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Butlletí