Tria bé, reciclem millor!

21/12/2021 - 16:03

S'ha posat en marxa aquest 11 de desembre de 2021, i fins a finals de mes, una nova campanya per conscienciar la ciutadania sobre la importància de la recollida selectiva de residus. Amb l’eslògan “Tria bé, reciclem millor”, la campanya vol fer palès que és possible consumir de forma més sostenible escollint correctament els productes que es compren, i que és important separar bé els residus a les llars perquè facilita la recuperació dels materials que es poden reciclar.

A més, l’acció de triar bé contribueix a la lluita contra el canvi climàtic. Elaborar nous productes amb materials derivats dels residus genera menys emissions de CO2 que utilitzant matèries verges de la natura. En definitiva, fer una bona separació dels residus ajuda a mantenir la circularitat dels materials, a fomentar l’economia circular.

La campanya mostra que les administracions estan impulsant sistemes eficients de recollida selectiva, entre els que destaca, per la seva eficiència, el porta a porta, en funcionament a 240 municipis catalans, i que ara comença a implantar-se a grans ciutats. Més de 130 municipis tenen previst canviar a aquest sistema en els propers anys.

Amb un cost d’uns 2 milions d’euros, “Tria bé, reciclem millor”, que  compta amb el suport dels sistemes integrats de gestió de residus ECOEMBES i ECOVIDRIO, es difondrà fins al dia 31 de desembre de 2021.

Més informació i materials de la campanya a l'enllaç.


 

Categories: 

Relacionats

Article

#ReciCLAR és la nova campanya que impulsa la Generalitat de Catalunya amb @ecoembes i @ecovidrio. És clar, és massa evident per no fer-ho. Diposita cada residu on toca.

Notícia

Es tracta d’una iniciativa que vol donar suport als professionals d’hotels, restaurants i bars de la ciutat en la correcta gestió dels residus que generen. Informadors d’Ecovidrio visitaran els establiments del sector els propers dies.

Notícia

Hi haurà tres models adaptats a les particularitats de cada barri: els contenidors intel·ligents, el porta a porta i les àrees temporals de recollida. L’objectiu és millorar l’índex de reciclatge de la ciutat, que el 2022 se situava al 51,94%, i apostar per la reducció i reutilització com a mesures. Es faran reunions amb les associacions de veïns i veïnes i una campanya comunicativa als barris per explicar totes les novetats

Butlletí