Treballadors acomiadats de Nissan es formen en instal·lacions solars fotovoltaiques

10/10/2022 - 18:26

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Setze persones provinents majoritàriament de l’extinta planta de Nissan a Barcelona han començat aquest setembre la formació d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Un curs de 48 hores a l’Associació Professional d’Empresaris Instal·ladors de L’Hospitalet (APEI).

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, destinat a col·lectius en risc d’exclusió i  en situació d’atur, preferentment majors de 50 anys i joves menors de 30 anys. El programa els proporciona orientació laboral, formació en competències i formació en noves tecnologies o formació en  noves ocupacions o ocupacions d’alt valor afegit.

Les setze persones en la seva majoria resideixen a L’Hospitalet i van ser acomiadades per l’empresa Nissan, que va tancar les seves plantes de Catalunya, una de les quals a Barcelona, el desembre del 2021. 

Amb aquesta formació, s’impulsa l’ocupació de qualitat en un sector estratègic, com és el de les energies renovables, i a més es treballa en la reinserció laboral de col·lectius vulnerables. Una acció que forma part del pla de treball que els sindicats i la patronal van pactar per al període 2020-2023.

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic va ser signat el desembre de 2020 per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC). Té com a objectiu facilitar la inserció laboral a treballadors que han estat acomiadats de manera massiva, incidint en formacions d’ocupacions amb una alta demanda de llocs de treball. A més, potencia formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

És la instal·lació fotovoltaica d'autoconsum pública més gran de Catalunya i s'ha inaugurat en el marc de la segona edició de l’e-Mobility Experience.

Article

El Port de Barcelona invertirà 110 milions d'euros en el seu projecte Nexigen per descarbonitzar l'activitat portuària i millorar la qualitat de l'aire.

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Butlletí