Treballadors acomiadats de Nissan es formen en instal·lacions solars fotovoltaiques

10/10/2022 - 18:26

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament de l'Hospitalet

Setze persones provinents majoritàriament de l’extinta planta de Nissan a Barcelona han començat aquest setembre la formació d’instal·lacions solars fotovoltaiques. Un curs de 48 hores a l’Associació Professional d’Empresaris Instal·ladors de L’Hospitalet (APEI).

La formació forma part del programa Nexe tecnologia, promogut pel Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic de L’Hospitalet, destinat a col·lectius en risc d’exclusió i  en situació d’atur, preferentment majors de 50 anys i joves menors de 30 anys. El programa els proporciona orientació laboral, formació en competències i formació en noves tecnologies o formació en  noves ocupacions o ocupacions d’alt valor afegit.

Les setze persones en la seva majoria resideixen a L’Hospitalet i van ser acomiadades per l’empresa Nissan, que va tancar les seves plantes de Catalunya, una de les quals a Barcelona, el desembre del 2021. 

Amb aquesta formació, s’impulsa l’ocupació de qualitat en un sector estratègic, com és el de les energies renovables, i a més es treballa en la reinserció laboral de col·lectius vulnerables. Una acció que forma part del pla de treball que els sindicats i la patronal van pactar per al període 2020-2023.

El Pacte Local per l’Ocupació i el Desenvolupament Econòmic va ser signat el desembre de 2020 per l’Ajuntament de L’Hospitalet, la Unió General de Treballadors de Catalunya (UGT), Comissions Obreres de Catalunya (CCOO), l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i el Baix Llobregat (AEBALL) i  la Micro, Petita i Mitjana Empresa de Catalunya (PIMEC). Té com a objectiu facilitar la inserció laboral a treballadors que han estat acomiadats de manera massiva, incidint en formacions d’ocupacions amb una alta demanda de llocs de treball. A més, potencia formacions i ocupacions verdes, sostenibles i en noves tecnologies.

Des de la signatura del primer Pacte Local per l’Ocupació, fa gairebé vint anys, aquesta iniciativa demostra la seva vigència com a exemple d’espai de diàleg i de concertació social, dedicat a fomentar una ocupació digna i una activitat econòmica de qualitat.


 

Municipis: 
BarcelonèsL'Hospitalet de Llobregat

Relacionats

Article

Vuit projectes per instal·lar plaques fotovoltaiques en grans equipaments de la ciutat de Barcelona.

Article

El programa pilot, en el que hi han participat vuit indústries, entre les quals Envernissats Roma de Tona, s’ha tancat de manera satisfactòria.

Article

Les Piscines Municipals de Manresa reduiran un 35% el consum energètic amb la posada en marxa de 500 plaques fotovoltaiques

Butlletí