Tot a punt per la Setmana de l'Energia 2015

Redacció
08/06/2015 - 00:00

La Setmana de l'Energia és una campanya de conscienciació. Pretén sensibilitzar la societat en relació a l'estalvi i l'eficiència energètica com a camí per avançar cap un escenari de consum energètic responsable.

Aquest any es celebra a Catalunya del 15 al 19 de juny, tot i que ja durant el mes de maig, i ara al juny i juliol es realizen activitats de la Setmana, als més de 125 ens locals que s'han adherit a la campanya. Al web de la Setmana de l'Energia es pot accedir a l'Agenda on trobar les 162 activitats registrades actualment. 

Des de l'any 2006, la Unió Europea organitza la Setmana Europea de l'Energia Sostenible, durant la qual arreu d'Europa es celebren actes i esdeveniments amb l'objectiu de compartir idees i trobar solucions d'estalvi i eficiència energètica i promoció de les energies renovables.

L'èxit d'una iniciativa com la Setmana de l'Energia depèn en gran mesura de la participació i col·laboració d'administracions, entitats i ciutadania, per actuar de manera conjunta i decidida cap a aquest objectiu.

Amb la voluntat d'unir esforços per optimitzar recursos i facilitar la implicació d'entitats municipals i la participació ciutadana, enguany la Setmana de l'Energia compta amb les següents entitats organitzadores: Institut Català d'Energia, Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, Centre d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les comarques de Girona (CILMA), Àrea Metropolitana de Barcelona, Ajuntament de Barcelona, Diputació de Barcelona, Diputació de Girona, Diputació de Tarragona i Diputació de Lleida.

Fruit de l'actuació en xarxa que va començar fa tres anys i que ha anat augmentant, en l'edició 2014 es van aconseguir unes xifres de participació significativament millors que en edicions anteriors:

  • 330 activitats realitzades (75% més respecte el 2013).
  • 112 ens locals (ajuntaments i consell comarcals) adherits.
  • 108 ens locals que van sol·licitar i programar activitats amb recursos didàctics (29% més respecte el 2013).
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Feti i el pesticida malèfic és un còmic escrit per Neus Cáceres i il·lustrat per Gemma Zaragüeta.

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Estimada Collserola és un llibre de Raúl Deamo per Barcelona Carnet de Voyage.

Butlletí