Territori ja ha rebut prop de 1.900 sol·licituds pels ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies

06/09/2022 - 20:45

El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori ha rebut fins al 5 d’agost un total de 1.856 sol·licituds per optar als ajuts per a la descarbonització de flotes de transport de viatgers i mercaderies per carretera. Es tracta de la convocatòria de subvencions que es va obrir el passat mes de març, que té com a objectiu la renovació de les flotes de vehicles pesants i l’impuls de la tecnologia elèctrica o d’hidrogen.

Són ajuts destinats al desballestament de vehicles, l’adquisició de vehicles d’energies alternatives, la transformació de motors dièsel o benzina en motors d’electricitat, la instal·lació d’infraestructures de recàrrega per a vehicles pesants i l’adquisició de semiremolcs per a autopistes ferroviàries. Hi poden optar grans empreses, PIMES o autònoms.

El Departament ja ha reclamat al Ministerio de Transportes, Movilidad y Agenda Urbana prop de 29 MEUR més per augmentar la dotació de la convocatòria fins als 50 MEUR i així poder repartir el màxim nombre de subvencions. La dotació actual és de prop de 22 MEUR.

La data límit per presentar les sol·licituds és el 30/04/2024, excepte en el cas dels ajuts per a la implantació d’infraestructures de recàrrega, que és el 31/12/23. Les sol·licituds s’aniran resolent a mesura que es vagin presentant i els ajuts s’atorgaran fins a esgotar la partida econòmica. Les presentacions s’han de fer a través d’aquest enllaç, on hi ha la informació detallada i l’accés als tràmits.

 

500 sol·licituds resoltes favorablement

El Departament, de moment, ha resolt favorablement un total de 500 sol·licituds amb ajuts per un valor d’uns 8,3 MEUR. La major partida ha anat destinada al desballestament de vehicles. Fins al moment hi han hagut 136 sol·licituds denegades.

Relacionats

Notícia

Barcelona reforçarà els controls de matrícules a la zona de baixes emissions (ZBE). L'Ajuntament ha adjudicat la instal·lació de 42 nous punts de detecció, que s'afegiran als 20 que ja hi ha i que comproven si el vehicle, en funció de l'etiqueta ambiental, pot entrar-hi o no. En total, doncs, seran 62, el triple que ara.

Notícia

Enguany també s’instal·larà l’Anella Energètica, que permet a l’Expoelectric esdevenir la primera fira del sud d’Europa que genera la seva pròpia energia elèctrica a través de l’autoconsum fotovoltaic i de vehicles interconnectats a la xarxa (V2G).

Notícia

L'actualització de l'ordenança municipal entrarà en vigor a principis del 2023 i també ampliarà fins a 24 les autoritzacions diàries anuals per als vehicles sense etiqueta ambiental

Butlletí