Tàrrega endega una campanya de recollida de polls de falciots i orenetes que cauen del niu en espais urbans

27/05/2021 - 10:50

La Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tàrrega ha tornat a endegar una campanya per a la recollida de polls immadurs de falciots i orenetes que cauen del niu en espais urbans amb la col·laboració de voluntaris ambientals del municipi. Els exemplars es portaran al Centre de Fauna Vallcalent.

La iniciativa ja es va celebrar amb èxit l’any passat i té l’objectiu de conscienciar sobre la importància de protegir aquestes espècies tan associades a les ciutats i de la seva rellevància com a controladors de plagues i insectes. Cal recordar que de les vuit espècies d'orenetes i falciots que habiten al territori, quatre ho fan principalment en espais urbans (l'oreneta cuablanca, l'oreneta comuna, el falciot negre i el ballester) i totes estan protegides. A més, les orenetes i falciots són un bon bioindicador de la qualitat ambiental i un bon termòmetre del canvi climàtic.

La campanya utilitzarà com a epicentre la botiga El Niu del Retall, situada al carrer d'Urgell 23 de Tàrrega. Les responsables de l’establiment, gràcies a la seva sensibilitat i compromís vers la conservació de la biodiversitat, han adequat un espai on rebre els polls que hagin caigut del niu, segons ha explicat la regidora de Medi Ambient, Teresa Sala. En aquest punt se'ls donarà refugi a l'espera que els Agents Rurals passin a fer la recollida i avaluïn l'estat dels diferents exemplars recollits. Finalment es valorarà el seu ingrés al Centre de Fauna Vallcalent (Lleida), on entraran en el programa de recuperació d'aquestes espècies per a poder ser retornats al medi el més aviat possible.


 

Categories: 

Relacionats

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Article

La coberta verda situada al carrer Llauder, 1, als Porxos d’en Xifré, ha estat guardonada amb el Premi de la Nova Bauhaus Europea, que convocat la Comissió Europea, en la categora de “Patrimoni cultural conservat i transformat”.

Article

Amb l’objectiu de crear un recurs pedagògic i ecoturístic tant pels urgellencs com pels visitants, l’Ajuntament de la Seu d’Urgell ha senyalitzat un itinerari de papallones al Pla de les Forques.

Butlletí