S'obre el termini per presentar-se al Premi Catalunya d'Ecodisseny

Redacció
11/01/2015 - 00:00

El 15 de gener s'obre el termini per presentar sol·licituds al Premi Catalunya d'Ecodisseny. La dotació és de cinc mil euros (5.000 €) per al guanyador de cadascuna de les cinc categories: producte, producte en desenvolupament, estratègia, disseny jove i disseny euromediterrani. 

La Generalitat de Catalunya, a través del Departament de Territori i Sostenibilitat, convoca la primera edició del Premi Catalunya d'Ecodisseny. Aquest Premi és una evolució del Premi Disseny per al Reciclatge que l'ARC convoca des de l'any 2001, tot i ampliant el seu abast per tal d'integrar tots els aspectes que intervenen en la sostenibilitat dels productes -estalvi de recursos, disseny de nous models de consum, optimització del fi de vida, etc.-. S'emmarca en l'Estratègia Catalana d'Ecodisseny - Ecodiscat.

El nou Premi reconeix productesproductes en desenvolupament i estratègies de foment de productes, que estiguin dissenyats per millorar el comportament ambiental dels productes i serveis al llarg del seu cicle de vida.

Es poden presentar al Premi els dissenyadors (inclosos estudiants) o fabricants de productes o els impulsors d'estratègies tant de Catalunya com de països de l'entorn euromediterrani, gràcies a la col·laboració amb el programa SWITCH-MED i amb el Programa de la Nacions Unides per al Medi Ambient.

El Premi té cinc categories. Les categories A, B, C i D  es destinen a participants de Catalunya i la categoria E Disseny euromediterrani  està adreçada a participants dels 21 països veïns del Mediterrani.

La convocatòria per enviar sol·licituds estarà oberta del 15 de gener fins el 28 de febrer. Les sol·licituds s'han de presentar telemàticament mitjançant el formulari en-línia de presentació de sol·licituds que es troba al web de l'ARC i que està disponible en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès). 

Per a més informació podeu consultar el web i/o adreçar-vos al Departament de Prevenció de l'ARC o bé al telèfon 935673300. 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquests premis destaquen les contractacions i els procediments de licitació més sostenibles, circulars i innovadors a nivell europeu

Article

Aigües de Reus ha presentat aquest dimarts, 12 de març el nou projecte de recuperació de la Bassa Nova, a l’entorn del passeig de la Boca de la Mina, que en breu es posarà a exposició pública i posteriorment es traurà a licitació per segon cop després que un primer concurs quedés desert a principi de 2023

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Butlletí