Sitges participa a la Setmana Europea de la Prevenció de Residus reciclant llibres

Font: Ajuntament de Sitges

19/11/2020 - 11:59

La iniciativa comença el 21 i acaba el 29 de novembre, amb la intenció de potenciar el reaprofitament i el reciclatge, per evitar la generació de residus.

Els llibres i els envasos de bricks seran els protagonistes de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus a Sitges. L’Ajuntament s’ha sumat a aquesta iniciativa, que comença el 21 i acaba el 29 de novembre amb la intenció de conscienciar la població per evitar la generació de residus.

En aquest sentit, la primera de les propostes d’aquests dies a Sitges té a veure amb el reaprofitament dels llibres. Hi haurà una furgoneta amb llibres de segona mà provinents de les renovacions dels fons de les biblioteques de Sitges i de donacions privades i que es posaran a l’abast de tothom per a que tinguin una nova vida. Aquests llibres estaven destinats al reciclatge, però durant aquesta setmana, les persones que ho desitgin se’ls podran endur cap a casa, després de triar-los en la furgoneta que s’instal·larà a emplaçaments de la vila. 

La segona de les accions serà un taller per fabricar portamonedes amb envasos de brick. Es tracta de portar fins a la furgoneta envasos de brick per reciclar i transformar-los en un portamonedes seguint les instruccions que es donaran.

La furgoneta de llibres i el taller amb brick estaran, de les 10 del matí a les 2 del migdia,  a la Plaça de Catalunya, el 23 de novembre; el 24 de novembre al Cap de la Vila i el 25 de novembre a la Plaça del Pou Vedre.

Totes les activitats seguiran la normativa contra la COVID-19, de manera que no hi podrà haver grups de més de 6 persones i es recomana la inscripció prèvia al correu educacioambientalsitges@gmail.com o bé a través del whatsapp del telèfon 607298351.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Del 3 al 7 de maig, es realitzaran activitats de neteja d'espais naturals per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura.

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Butlletí