Si eres testimoni del canvi climàtic, comparteix-ho

21/10/2018 - 17:29

Aquesta aplicació permet escollir una línia d’investigació activa i afegir observacions que detectes des de la teva pròpia casa, barri o ciutat. Cada albirament es combina amb les dades de satèl·lit de la NASA i dades meteorològiques per ajudar a identificar els canvis a la terra que es correlacionen amb el quadre més gran que s’observa des de l’espai.  

Informació útil

Descarrega: iOS  8.1(16.8MB) /web
Preu: gratis
Idioma: anglès
Funciona sense connexió: no
Última actualització: iOS 22/12/2016 (v. 1.2.4)
Website del desenvolupador:ISeeChange

Aquesta aplicació, que compta amb la col·laboració d'organismes i institucions com ara la NASA, permet als ciutadans documentar els efectes en relació amb el canvi climàtic que observen al seu barri o ciutat, proporcionant d'aquesta manera dades a peu de carrer que complementen la informació transmesa pels satèl·lits des de l'espai (de moment, únicament està disponible la versió mòbil per a usuaris de iOS. la versió per a Android està de camí, però fins a aquest moment, recorda que també pots utilitzar l'opció web).

La primera vegada que s'inicia l'aplicació, es pot veure un petit tutorial en el qual s'assenyalen els objectius de l'aplicació i per què és important la col·laboració ciutadana.



ISeeChange Tracker disposa de 4 opcions principals:

"Sightings" (Albiraments), on, prèvia obertura d'un compte d'usuari, pots informar d'un fet que t'hagi cridat l'atenció, assenyalant la seva ubicació geogràfica i la línia d'investigació en la qual s'inclou. Posteriorment i en base a la localització, s'afegeix informació addicional relativa a concentració de CO2 en aquest punt i la temperatura i condicions meteorològiques registrades al web Forecast.io 

"Investigations" (Investigacions), on pots escollir l'assumpte o assumptes en relació amb els quals vols fer les teves aportacions. Actualment, hi ha actius 15 temes:

"Stories" (històries), secció en la qual s'analitza de forma més detallada alguna de les observacions apuntades pels diferents usuaris.
"Me" (jo), apartat en el qual configurar el teu perfil d'usuari

Més informació

www.iseechange.org
iSeeChange: colabora con los científicos de la NASA para investigar el cambio climático

Tracking Harlem’s Heat with Sensor Journalism
NASA Scientists: Do You See Change? If So, Share It


Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article
Dia Mundial de l'Aigua 2024

Un conte la temàtica principal del qual és l’aigua i la sequera, en el context d'uns animalons que viuen a la Fageda d’en Jordà.

Article

L’equip de gènere de la Secretaria d’Acció Climàtica de la Generalitat de Catalunya ha organitzat la jornada Dones que ens inspiren, Acció Climàtica en Femení, on s’ha destacat la incidència que pot tenir la presència i acció de les dones en àmbits tradicionalment masculinitzats, com és el sector ambiental.

Butlletí