Set restaurants torrellencs aposten per reduir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Torrelles

17/06/2019 - 12:58

Durant el passat mes de maig, l’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), va impulsar una campanya en el marc del projecte ‘Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho’ per evitar el malbaratament alimentari als bars i restaurants del municipi.

La iniciativa va consistir en la visita d’una educadora ambiental a tots els bars i restaurants torrellencs per conscienciar sobre la problemàtica. En total, set establiments es van comprometre amb la campanya i van rebre un distintiu que la ciutadania pot trobar a la porta del local amb el nom del projecte i unes bosses de cartró reciclat per posar el menjar i la beguda que la clientela no s’hagi acabat.

En els darrers anys, s’ha detectat que una part important dels residus orgànics municipals són resultat del malbaratament alimentari. En aquest sentit, la nova campanya vol promoure unes bones pràctiques entre la ciutadania i entre els bars i restaurants locals. Enguany, la iniciativa ha posat el focus en el paper clau del sector de la restauració per animar a la ciutadania a emportar-se els productes sobrants a casa.


 

Relacionats

Article

L’Ajuntament de Torelles de Llobregat cedeix un kit amb tots els elements necessaris per tal que les famílies puguin conèixer el funcionament d’aquests bolquers.

Article

Els i les alumnes de l’Escola fan un receptari adreçat a les persones usuàries del Programa d’aliments solidaris. Un total de deu alumnes d’entre 16 i 29 anys de la Casa d’oficis treballen en unes fitxes per elaborar menús que evitin el malbaratament alimentari.

Article

El projecte EdiCitNet, finançat per la Unió Europea i amb una durada prevista de 5 anys, va néixer amb l'objectiu de demostrar que la implementació d'infraestructures verdes no ornamentals pot augmentar la producció sostenible d'aliments a nivell local, així com regenerar espais urbans apostant per una millora de la inclusió social.  Sant Feliu és l'únic municipi participant de l'estat espanyol.

Butlletí