Set restaurants torrellencs aposten per reduir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Torrelles

17/06/2019 - 12:58

Durant el passat mes de maig, l’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), va impulsar una campanya en el marc del projecte ‘Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho’ per evitar el malbaratament alimentari als bars i restaurants del municipi.

La iniciativa va consistir en la visita d’una educadora ambiental a tots els bars i restaurants torrellencs per conscienciar sobre la problemàtica. En total, set establiments es van comprometre amb la campanya i van rebre un distintiu que la ciutadania pot trobar a la porta del local amb el nom del projecte i unes bosses de cartró reciclat per posar el menjar i la beguda que la clientela no s’hagi acabat.

En els darrers anys, s’ha detectat que una part important dels residus orgànics municipals són resultat del malbaratament alimentari. En aquest sentit, la nova campanya vol promoure unes bones pràctiques entre la ciutadania i entre els bars i restaurants locals. Enguany, la iniciativa ha posat el focus en el paper clau del sector de la restauració per animar a la ciutadania a emportar-se els productes sobrants a casa.


 

Relacionats

Article

Els calendaris 2020 del servei de recollida selectiva porta a porta al Berguedà ja són als domicilis dels 12 municipis on es realitza aquest tipus de recollida.

Article

“Guerra al plàstic” és el lema de la campanya de l'Ajuntament per promoure la compra de l'eco-caramel per a les Comparses d'aquest 2020. L'objectiu és conscienciar sobre la nova normativa i promoure l'ús d'aquest caramel embolicat amb un bioplàstic, un únic embolcall que es degrada molt més ràpidament en el medi i que per tant té un menor impacte ambiental. 

Article

 

La primera fase arriba a uns 400 establiments, que disposaran d’una targeta identificativa per abocar grans quantitats als contenidors de recollida selectiva. Els dies 3 i 10 de febrer es faran dues sessions informatives.

Butlletí