Set restaurants torrellencs aposten per reduir el malbaratament alimentari

Font: Ajuntament de Torrelles

17/06/2019 - 12:58

Durant el passat mes de maig, l’Ajuntament de Torrelles, amb el suport de la Fundació Catalana per a la Prevenció de Residus i el Consum Responsable (Rezero), va impulsar una campanya en el marc del projecte ‘Remenja’mmm, massa bo per llençar-ho’ per evitar el malbaratament alimentari als bars i restaurants del municipi.

La iniciativa va consistir en la visita d’una educadora ambiental a tots els bars i restaurants torrellencs per conscienciar sobre la problemàtica. En total, set establiments es van comprometre amb la campanya i van rebre un distintiu que la ciutadania pot trobar a la porta del local amb el nom del projecte i unes bosses de cartró reciclat per posar el menjar i la beguda que la clientela no s’hagi acabat.

En els darrers anys, s’ha detectat que una part important dels residus orgànics municipals són resultat del malbaratament alimentari. En aquest sentit, la nova campanya vol promoure unes bones pràctiques entre la ciutadania i entre els bars i restaurants locals. Enguany, la iniciativa ha posat el focus en el paper clau del sector de la restauració per animar a la ciutadania a emportar-se els productes sobrants a casa.


 

Relacionats

Article

L'Ajuntament de Arenys de Mar ha engegat una campanya de reducció del malbaratament alimentari als restaurants amb una iniciativa que vol normalitzar entre la població l'hàbit d'emportar-nos a casa el menjar i la beguda que no hem pogut consumir al restaurant i, alhora, facilitar bones pràctiques en el sector de la restauració.

Article

El consistori ha instal·lat dispensadors d’aigua i ha repartit ampolles d’alumini als treballadors i treballadores del consistori

Article

El passat dia 21 d’octubre, l’Institut Miami va rebre el Primer Premi Escola, Agricultura i Alimentació Ecològica (EAAE) pel desenvolupament del projecte Hort-galliner escolar.

Butlletí