Santa Coloma inicia la instal·lació de la caldera de biomassa a la Nòria

Font: Diari de Girona

07/03/2019 - 21:16

L'Ajuntament de Santa Coloma de Farners ha començat les obres d'instal·lació d'una caldera de biomassa que proveirà dos equipaments municipals: l'escola de Sant Salvador i el pavelló de la Nòria. Amb una durada de tres mesos d'execució, l'actuació preveu el subministrament d'energia tèrmica a partir de combustible de biomassa, que farà que com a mínim es redueixi el 10% del consum elèctric i el 5% del consum tèrmic.

Segons el regidor d'Urbanisme, Ricard Pujol, la instal·lació tindrà una potència de 400 kw i permetrà rendibilitzar la gestió dels boscos locals, eliminar el consum de gasoil i contribuir a reduir l'efecte hivernacle emetent menys CO2. A banda de la instal·lació de la caldera, en el contracte també s'ha inclòs el canvi dels fluorescents de l'escola per nous llum LED i la col·locació de vàlvules termostàtiques a tots els radiadors per poder controlar la temperatura.

El projecte té un cost de 269.337,96 euros, que es paguen a tres parts. D'una banda, es cofinança amb un ajut de 111.296,68 euros del fons europeu Feder (41,32% del total) i, de l'altra, amb una subvenció de 55.648,34 euros de la Diputació de Girona (20,66%). La resta, 102.392,94 euros, van a càrrec de l'Ajuntament de Santa Coloma (38,02%).


 

Categories: 

Relacionats

Article

El paviment solar de l’empresa Sorigué ha estat el guanyador del repte ‘Paviments generadors’ llançat per i.lab, l’aposta de l’Ajuntament de Barcelona per accelerar la innovació urbana sostenible i social.

Article
Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

Visita municipal a les plaques fotovoltaiques a l'escola Reixac Autoria: Premsa Ajuntament

L'objectiu de la instal·lació, que té un cost de 74.000 euros i està sufragada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, té com a objectiu aconseguir un estalvi econòmic en el consum d’energia elèctrica.

Article

L'Ajuntament de Reus consolida la seva aposta per l'energia verda i incrementarà en un 33% el pressupost d'inversions destinat a projectes municipals d'autoconsum amb energia solar fotovoltaica. Als 300.000 euros previstos inicialment, la regidoria de Recursos Humans i Medi Ambient hi suma 100.000 més i arriba als 400.000 euros d'inversió per finançar nous projectes. L'aposta del consistori per les energies renovables permet, actualment, obtenir l'energia no contaminant equivalent a consum d'un centenar de llars a partir de les 7 plaques fotovoltaiques ubicades en diferents equipaments de la ciutat.

Butlletí