Sant Vicenç dels Horts crearà un inventari de terrenys agrícoles per impulsar el sector

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

02/12/2020 - 10:05

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha encarregat la redacció d’un inventari de terrenys agrícoles, amb l’objectiu d’obtenir un cens acurat per detectar camps abandonats i en desús, així com possibles usos no permesos en l’àmbit agrari. Aquest estudi també serà una eina per cercar potencials usuaris i usuàries de la Borsa de Terres de Sant Vicenç dels Horts, a més de persones propietàries agrícoles que tenen camps en desús i que puguin posar-los a disposició de pagesos i pageses que vulguin cultivar-los.

Per la redacció d’aquest document una empresa especialitzada farà un treball de camp durant la segona quinzena del mes de novembre. Consistirà en fer una visita exterior a totes les parcel·les de l’espai agrari del municipi per recollir la informació necessària per fer l’inventari. A més, s'ha enviat una carta a les persones propietàries agrícoles i a la pagesia del municipi per informar de la realització de l'estudi.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha afirmat: “ El sector agrari és bàsic per a la nostra ciutat; a més de constituir un tret identitari, esdevé una oportunitat per activar l’economia ”. I ha afegit: “ El cens és el primer pas per tenir una radiografia fidel del sector i potenciar les iniciatives de dinamització que tenim enllestides, com ara la Borsa de Terres, que serveix per posar en contacte persones propietàries de camps amb pagesia que hi estigui interessada ”.

Així, aquest projecte pretén fomentar la implantació d'explotacions agràries professionals i preservar el patrimoni agrícola del municipi. Per altra banda, si durant la confecció de l’inventari es descobreixen irregularitats d'usos en els terrenys agrícoles, es comunicaran a la Unitat de Disciplina Urbanística de l'Àrea Metropolitana de Barcelona perquè iniciï els expedients que corresponguin.


 

Relacionats

Article

Integrar plantes silvestres comestibles en el sistema alimentari pot suposar una estratègia d’adaptació al canvi climàtic. Sota aquesta premissa, les organitzacions Eixarcolant, Tarpuna i Restaurantes Sostenibles, estan duent a terme un projecte per fomentar i facilitar la producció, distribució i consum d'aquest tipus de plantes a Barcelona.
 

Article

El projecte SOULFOOD recull l’experiència de productors agrícoles locals per tal de desenvolupar solucions digitals per lluitar contra el malbaratament alimentari.​

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí