Sant Vicenç dels Horts crearà un inventari de terrenys agrícoles per impulsar el sector

Font: Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts

02/12/2020 - 10:05

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts ha encarregat la redacció d’un inventari de terrenys agrícoles, amb l’objectiu d’obtenir un cens acurat per detectar camps abandonats i en desús, així com possibles usos no permesos en l’àmbit agrari. Aquest estudi també serà una eina per cercar potencials usuaris i usuàries de la Borsa de Terres de Sant Vicenç dels Horts, a més de persones propietàries agrícoles que tenen camps en desús i que puguin posar-los a disposició de pagesos i pageses que vulguin cultivar-los.

Per la redacció d’aquest document una empresa especialitzada farà un treball de camp durant la segona quinzena del mes de novembre. Consistirà en fer una visita exterior a totes les parcel·les de l’espai agrari del municipi per recollir la informació necessària per fer l’inventari. A més, s'ha enviat una carta a les persones propietàries agrícoles i a la pagesia del municipi per informar de la realització de l'estudi.

El regidor de Promoció Econòmica, Xavi Gómez , ha afirmat: “ El sector agrari és bàsic per a la nostra ciutat; a més de constituir un tret identitari, esdevé una oportunitat per activar l’economia ”. I ha afegit: “ El cens és el primer pas per tenir una radiografia fidel del sector i potenciar les iniciatives de dinamització que tenim enllestides, com ara la Borsa de Terres, que serveix per posar en contacte persones propietàries de camps amb pagesia que hi estigui interessada ”.

Així, aquest projecte pretén fomentar la implantació d'explotacions agràries professionals i preservar el patrimoni agrícola del municipi. Per altra banda, si durant la confecció de l’inventari es descobreixen irregularitats d'usos en els terrenys agrícoles, es comunicaran a la Unitat de Disciplina Urbanística de l'Àrea Metropolitana de Barcelona perquè iniciï els expedients que corresponguin.


 

Relacionats

Article
Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal)  Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida, el 4 d'octubre del 2021. (Horitzontal) Pla obert de la presentació de Lleida #PelClima, amb representants de la restauració, Coca Cola i Turisme de Lleida

Hostelería #PorElClima va néixer després de la crida mundial de l’Acord de París per adoptar mesures que contribuïssin a frenar l’emergència climàtica. És una plataforma virtual que reuneix els establiments d’hosteleria que han decidit comprometre’s amb la societat, amb l’entorn i amb un futur millor. S’hi han adherit 41 restaurants lleidatans.

Article

 

El curs 2021-2022, 36 escoles i instituts de Barcelona, públics, concertats i privats, participen en el projecte “Menjadors escolars més sans i sostenibles”. La iniciativa, supervisada per l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB), té per objectius promoure una alimentació més saludable, combatre l’emergència climàtica i enfortir l’economia local i de temporada. Els centres ofereixen menús amb menys carn vermella, més proteïna vegetal i més aliments de proximitat.

Article

Oberta la inscripció al programa “Menjadors més sans i sostenibles”, una iniciativa compartida amb l’Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) per impulsar l’alimentació saludable als centres educatius de la ciutat.

Butlletí