Sant Cugat subvenciona bolquers reutilitzables per a 50 famílies

Font: Ajuntament de Sant Cugat del Vallès
11/07/2011 - 00:00

L'Ajuntament subvenciona el 75% de la compra d'aquests bolquers, que són fets de roba i vàlids per a nadons de 6-7 mesos fins a 3 anys. És el primer municipi de Catalunya que impulsa aquest tipus d'iniciativa en matèria de prevenció de residus

La campanya municipal de Sant Cugat del Vallès per promoure l'ús de bolquers reutilitzables en l'àmbit domèstic va començar fa dos mesos i contemplava repartir un màxim de 50 equipacions -cada una amb 15 bolquers de roba, 3 reforços i un paquet de cel·luloses de 100 unitats- per evitar la utilització de bolquers convencionals.

En aquests moments l'Ajuntament ja ha repartit a 50 famílies totes les equipacions, que estan subvencionades en un 75%: el cost de cada material està valorat en 288 euros i les famílies només n'han hagut de pagar 72'16. Els bolquers de roba que s'han repartit són vàlids per a nadons de 6-7 mesos fins a 3 anys. I de fet, cal subratllar que Sant Cugat és el primer municipi de Catalunya que impulsa aquest tipus d'iniciativa en matèria de prevenció de residus.

Utilitzar bolquers reutilitzables suposa estalviar uns 1.800 bolquers d'un sol ús per nadó i any, a més d'un estalvi econòmic d'uns 375 euros anuals. Pel que fa a la generació de residus, amb l'ús dels bolquers reutilitzables per part d'aquestes 50 famílies es deixaran de generar uns 19.000 kg anuals de fracció resta. Cal recordar que actualment els bolquers d'un sol ús representen quasi el 3% dels residus al municipi i no se'ls pot aplicar cap tipus de reciclatge.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, s'ha mostrat molt satisfeta "amb la resposta que hem tingut de les famílies per dur a terme aquesta campanya" i ha destacat que "suposa un nou pas en la reducció de residus al municipi. Cal pensar que els bolquers d'un sol ús no es poden reciclar i s'acaben llençant a l'abocador o a l'incineradora".

Campanya d'ús de bolquers de roba a les escoles bressol
Aquesta iniciativa a nivell domèstic se suma a la campanya municipal iniciada l'any 2006 per fomentar l'ús dels bolquers reutilitzables a les escoles bressol municipal. Actualment, les sis escoles bressol del municipi participen en aquest projecte.

Cal destacar que totes aquestes actuacions compten amb el suport de l'Agència de Residus de Catalunya.

 

Principals avantatges dels bolquers reutilitzables:

  • Millora de les condicions sanitàries de la pell: la confecció amb materials transpirables ajuda a disminuir els casos d'allèrgies i infeccions.
  • Estalvi econòmic: els bolquers reutilitzables es poden fer servir entre 150 i 400 cops abans de fer-se malbé, depenent del tipus de bolquer i de les condicions de rentat i assecat. Això suposa un estalvi econòmic considerable.
  • Reducció de la quantitat de residus generats i del consum de recursos naturals: amb la introducció de bolquers reutilitzables es produeixen 380 kg menys de residus per nadó i any.
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès
AdjuntMida
Image icon Foto: Ajuntament de Sant Cugat 33.72 KB

Relacionats

Article

Resultats de la II trobada per l’educació ecosocial el Dia Mundial del Medi Ambient 2023 a Sant Cugat del Vallès.

Notícia

Una quinzena de centres transmeten l'ensenyament d'aquesta tècnica.

Article

L’estany de la Guinardera és una de les principals zones humides de Sant Cugat, i en els últims anys, s’han realitzat diverses actuacions de renaturalització de l’estany per tal d’afavorir la biodiversitat ecosistèmica.

Butlletí