Sant Cugat rep el premi al millor projecte de jardineria pública de l’estat pel seu estudi sobre la capacitat de l’arbrat per reduir la contaminació

13/06/2022 - 18:59

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

La Asociación Española de Parques y Jardines Públicos (AEPJP) ha atorgat a l’Ajuntament de Sant Cugat el premi al millor projecte de Jardineria Pública pel seu treball “Bioconfort urbà”, que estudia els efectes potitius de l’arbrat de Sant Cugat en relació a la qualitat de l’aire i el bioconfort.

L’estudi mostra com la massa arbòria de la ciutat, formada per 55.000 arbres urbans, redueix la contaminació, filtra les radiacions, atenua les altes temperatures i contribueix a fer de Sant Cugat una ciutat més saludable.

L’Ajuntament ha rebut el guardó en el marc del 48è congrès de l’AEPJP, celebrat a Saragossa. Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha dit que  “estem molt contents d’haver rebut un reconeixement d’abast estatal com aquest, que valora la nostra aposta per fer front a l’emergència climàtica i fer una ciutat més saludable. A través de la gestió urbana podem contribuir a assolir aquests reptes”. 

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència i Serveis Urbans, ha assegurat que “pel govern de la ciutat és una satisfacció haver rebut aquesta distinció, que posiciona Sant Cugat en el rànquing més alt en la innovació i en el manteniment del verd urbà. Reconeix un cop més el gran treball que fa el personal tècnic de l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, a qui vull agrair la professionalitat i la dedicació, fent que el municipi esdevingui en un ecosistema equilibrat, combinant els mètodes tradicionals amb sistemes innovadors i creatius”.


 

Relacionats

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

El nou servei, que ha entrat en vigor aquest any, garanteix durant els propers tres exercicis, prorrogables a dos més, el manteniment i la millora de l’espai verd urbà i l’arbrat de L’Hospitalet d’acord amb un model més ecològic i sostenible. La presentació es va fer el passat 22 d'octubre, en el marc de l’acte amb motiu dels 100 anys del barri de la Florida.

Article
Girona rebrà més de 3 milions d’euros per incorporar la natura a la trama urbana

El projecte GiroNat, coordinat per l’Ajuntament de Girona amb el suport de la Universitat de Girona i entitats ambientalistes, ha resultat vencedor en una convocatòria dels fons Next Generation amb l’objectiu d’avançar cap a una ciutat més verda, resilient i saludable

Butlletí