Sant Cugat rep el premi al millor projecte de jardineria pública de l’estat pel seu estudi sobre la capacitat de l’arbrat per reduir la contaminació

13/06/2022 - 18:59

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

La Asociación Española de Parques y Jardines Públicos (AEPJP) ha atorgat a l’Ajuntament de Sant Cugat el premi al millor projecte de Jardineria Pública pel seu treball “Bioconfort urbà”, que estudia els efectes potitius de l’arbrat de Sant Cugat en relació a la qualitat de l’aire i el bioconfort.

L’estudi mostra com la massa arbòria de la ciutat, formada per 55.000 arbres urbans, redueix la contaminació, filtra les radiacions, atenua les altes temperatures i contribueix a fer de Sant Cugat una ciutat més saludable.

L’Ajuntament ha rebut el guardó en el marc del 48è congrès de l’AEPJP, celebrat a Saragossa. Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha dit que  “estem molt contents d’haver rebut un reconeixement d’abast estatal com aquest, que valora la nostra aposta per fer front a l’emergència climàtica i fer una ciutat més saludable. A través de la gestió urbana podem contribuir a assolir aquests reptes”. 

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència i Serveis Urbans, ha assegurat que “pel govern de la ciutat és una satisfacció haver rebut aquesta distinció, que posiciona Sant Cugat en el rànquing més alt en la innovació i en el manteniment del verd urbà. Reconeix un cop més el gran treball que fa el personal tècnic de l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, a qui vull agrair la professionalitat i la dedicació, fent que el municipi esdevingui en un ecosistema equilibrat, combinant els mètodes tradicionals amb sistemes innovadors i creatius”.


 

Relacionats

Article

La Casa de les Abelles s'ha omplert aquest cap de setmana d'activitats i coneixement per celebrar la Festa de la Mel

Article

Santa Coloma de Gramenet millora les zones d’estada i passeig per fer-les més saludables. La inversió més recent a l’entorn del parc fluvial supera els 3.600.000 euros.

Article

Aquesta iniciativa sobre sostenibilitat, energies renovables i gestió ambiental, s'implementa sota el paraigua dels Objectius de Desenvolupament Sostenible.

Butlletí