Sant Cugat rep el premi al millor projecte de jardineria pública de l’estat pel seu estudi sobre la capacitat de l’arbrat per reduir la contaminació

13/06/2022 - 18:59

El premi, atorgat per la Asociación Española de Parques y Jardines Públicos, valora el treball científic per quantificar els seus efectes positius en relació a la qualitat de l’aire.

La Asociación Española de Parques y Jardines Públicos (AEPJP) ha atorgat a l’Ajuntament de Sant Cugat el premi al millor projecte de Jardineria Pública pel seu treball “Bioconfort urbà”, que estudia els efectes potitius de l’arbrat de Sant Cugat en relació a la qualitat de l’aire i el bioconfort.

L’estudi mostra com la massa arbòria de la ciutat, formada per 55.000 arbres urbans, redueix la contaminació, filtra les radiacions, atenua les altes temperatures i contribueix a fer de Sant Cugat una ciutat més saludable.

L’Ajuntament ha rebut el guardó en el marc del 48è congrès de l’AEPJP, celebrat a Saragossa. Jose Gallardo, regidor de Serveis Urbans, Mobilitat i Transport, ha dit que  “estem molt contents d’haver rebut un reconeixement d’abast estatal com aquest, que valora la nostra aposta per fer front a l’emergència climàtica i fer una ciutat més saludable. A través de la gestió urbana podem contribuir a assolir aquests reptes”. 

Pere Soler, tinent d’alcaldia de Presidència i Serveis Urbans, ha assegurat que “pel govern de la ciutat és una satisfacció haver rebut aquesta distinció, que posiciona Sant Cugat en el rànquing més alt en la innovació i en el manteniment del verd urbà. Reconeix un cop més el gran treball que fa el personal tècnic de l’àrea de Parcs i Jardins de l’Ajuntament, a qui vull agrair la professionalitat i la dedicació, fent que el municipi esdevingui en un ecosistema equilibrat, combinant els mètodes tradicionals amb sistemes innovadors i creatius”.


 

Relacionats

Article

Granollers inicia una transformació verda de la ciutat amb el projecte Connecta Congost Natura 2025 (link is external), que es converteix en el primer tram d’una anella verda al voltant de la ciutat i que connecta amb el nucli urbà. Es tracta d’una actuació de gran magnitud que obre el riu a la ciutat i renaturalitza l’entorn del Congost, tant el riu, el parc com el passeig fluvial, en benefici de la qualitat de vida de la ciutadania. Aquest projecte inclou la renaturalització del riu i el Parc del Congost i rep una subvenció de 3 milions i mig d’euros dels Fons Next Generation.

Article

Els objectius del nou PMQA, centrats en l'horitzó de l'any 2025, es basen a reduir les emissions en un 15%, respecte a les registrades l'any 2019, complint així amb l'acord derivat de la tercera Cimera de l'Aire de Catalunya, i inclou els valors guia de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), actualitzats el 2021.

Article

L’objectiu és mapejar la contaminació al municipi, avaluar-ne l’evolució i reforçar amb dades objectives l’estratègia de l’Ajuntament per reduir la pol·lució.

Butlletí