Sant Cugat és la tercera ciutat d'Espanya amb més arbres per persona

04/04/2022 - 09:24

Sant Cugat s'ha sotmès a un estudi mediambiental per avaluar la qualitat ambiental de l'aire urbà. Els resultats, que determinen que la ciutat és la tercera d'Espanya amb més arbres per persona, s'han exposat en una de les Jornades de Biodiversitat i Ciutat Saludable que organitza l'Ajuntament amb col·laboració amb diversos especialistes en la matèria. D'aquesta manera, s'ha donat a conèixer que, després d'una anàlisi científica duta a terme per la Universitat de Sevilla amb ajuda del laboratori ILERSAP, el nombre d'arbres que figuren al nucli urbà de Sant Cugat influeix positivament en la qualitat de vida dels ciutadans.

L'objectiu de les diverses xerrades no és altre que mostrar els propòsits de l'Ajuntament envers la sostenibilitat, que està treballant per aconseguir que Sant Cugat formi part de les 100 ciutats intel·ligents i climàticament neutres de la Unió Europea. En aquest sentit, el regidor de Serveis Urbans, Jose Gallardo, ha remarcat que Sant Cugat lidera el rànquing de les ciutats amb més arbres de Catalunya.

D'altra banda, l'arquitecte de la Diputació de Barcelona, Eloi Juvillà, ha destacat la importància d'implementar "zones verdes per fomentar la vida activa i saludable assolint, d'aquesta manera, reduir la despesa pública en sanitat".

En aquesta línia, el catedràtic d'ecologia de la Universitat de Sevilla, Enrique Figueroa, ha presentat un estudi de l'arbrat de diversos carrers de la ciutat preparat per conèixer la qualitat de l'aire urbà de Sant Cugat. Figueroa, que recentment ha atès els micròfons de Cugat Mèdia, ha valorat positivament la tasca que s'està duent a terme i ha animat a les altres ciutats a "fer xarxa" per tal d'adaptar "les ciutats actuals al canvi climàtic existent".


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article
L'Ajuntament les ha previst entre el 23 de març al 7 de maig

Avançar cap a una ciutat més saludable. Aquest és l'objectiu de l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès a l'hora d'organitzar les jornades Biodiversitat i Ciutat Saludable, que reflexionaran sobre la importància d’impulsar accions que afavoreixin la biodiversitat o la renaturalització de les ciutats.

Article

La Dehesa Sant Cugat ha acordat amb l'Ajuntament mesures per donar compliment a una sentència contra els sorolls.

Article

La Setmana de l’Alimentació Conscient, del 15 al 27 d’octubre, ofereix activitats obertes a la ciutadania i tallers especialment adreçats a professionals.

Butlletí