Sant Boi es proposa reduir en 260.000 euros la factura energètica anual dels edificis municipals

L'Ajuntament aprova el Pla Director d'Eficiència Energètica d'Edificis Municipals.
Font: Ajuntament de Sant Boi
28/09/2014 - 00:00

L'Ajuntament de Sant Boi ha presentat aquest 23 de setembre, el pla municipal per millorar l'eficiència energètica dels edificis municipals. El document especifica 36 mesures concretes per assolir abans de l'any 2015 tres grans objectius: reduir el consum d'electricitat i gas natural en un 9,6%, les emissions a l'atmosfera de diòxid de carboni també en un 9,6% i la despesa energètica en un 15,9%.

Aquestes rebaixes tindrien com a efecte una disminució de 260.000 euros en el cost de la factura energètica anual dels equipaments i altres: dependències municipals, casals, equipaments esportius i culturals, escoles, bibilioteques (foto), mercats, etc. A més, s'emetrien a l'atmosfera 474 tones de CO2 menys.

En un context de notable creixement dels costos de l'energia elèctrica en la darrera dècada, l'aplicació de mesures d'estalvi és una oportunitat per a la ciutat, que podrà reduir el cost de la seva factura sense que quedin afectades ni la quantitat ni la qualitat del servei, i podrà reduir també la contaminació lumínica i les emissions d'òxids de nitrògen i gasos d'efecte hivernacle.

Entre les mesures previstes per assolir els objectius esmentats hi ha la implantació d'un sistema de telemesura energètica en els equipaments amb més despesa (per controlar els consums passius i la facturació) i consolidar l'aplicació de la metodologia Euronet 50/50 a escoles, casals i equipaments esportius (l'any passat, només a les escoles ja es van estalviar 20.000 euros gràcies a aquesta fórmula).

El Pla d'Eficiència Energètica d'Edificis Municipals 2013-2015 també es proposa sensibilitzar i informar els treballadors municipals i els usuaris dels equipaments sobre la necessitat d'una major eficiència energètica.

Presentació pública del pla

La presentació pública del pla ha tingut lloc aquest 23 de setembre a Can Massallera, en presència d'un centenar de persones representants de les entitats i col·lectius usuaris dels equipaments municipals.

L'alcaldessa, Lluïsa Moret, ha recordat el compromís de Sant Boi amb el Pacte d'Alcaldes i Alcaldesses per a la mitigació del canvi climàtic i ha destacat l'exemple i el benefici social que suposa aplicar mesures d'eficiència i estalvi als edificis municipals. També hi han intervingut el tinent d'Alcaldia de Medi Ambient i Entorn Natural, Josep Puigdengolas; Ramon Folch, membre de la Càtedra UNESCO per al desenvolupament sostenible i president de l'empresa consultora ERF, i Emilia Bravo, responsable de l'aplicació del projecte Euronet 50/50 a l'Escola Benviure.

Durant l'acte de presentació s'ha lliurat una guia amb consells per estalviar energia a casa . L'Ajuntament també té previst dur a terme una campanya per fer auditories energètiques a 50 llars de la ciutat i instal·lar-hi comptadors intel·ligents.

Municipis: 
Baix LlobregatSant Boi de Llobregat

Relacionats

Article

Re-connecta: un espai per donar una segona vida a petits electrodomèstics i connectar amb la comunitat.

Article

Té l’objectiu de reduir el consum d’energia, augmentar el consum d’energia renovables i disposar d’eines avançades d’avaluació del consum · Es tracta d’una iniciativa que l’Ajuntament recull de la Diputació de Barcelona i que inclou mesures d’estalvi en l’ús de recursos i de millora de l’eficiència energètica de les instal·lacions esportives

Article

L'alumnat i els centres educatius de Sant Joan Despí seran agents protagonistes en la lluita de la ciutat per mitigar els efectes del canvi climàtic i per transitar cap a un model més sostenible i ecològic

Butlletí