Ruralitzem: Impulsant la transició agroecològica als barris de la solana de Collserola

28/08/2019 - 11:11

Ruralitzem és una xarxa de projectes ubicats als peus de la solana de Collserola (o al llarg de l’Eix Muntanya) i compromesos amb la construcció de sobirania alimentària als barris. Reivindiquen nous espais agroecològics i la preservació dels existents, blindant els horts urbans cedits o ocupats. Aposten pels circuits curts i un cinturó agrari metropolità que faci realitat el km 0. Amb la seva crida reivindiquen una aliança rural-urbana que aconsegueixi que un percentatge significatiu dels aliments que es consumeixen a la ciutat provinguin d’un sector primari català de petita-mitjana escala i ecològic.

Ruralitzem volen conscienciar de la necessitat d’un canvi radical a l’alçada de l’emergència climàtica, ja que els sistemes de producció agroecològics són la clau de la captura de carboni a gran escala. Demanen més menjadors escolars ecològics, més mercats de pagès, més maneres d’accedir a un producte ecològic realment popular. I  també menys lleis i ordenances municipals que dificulten la venta directa o la ramaderia urbana. Podeu accedir aquí a la seva proposta per una aliança rural-urbana cap a la sobirania alimentària a la metròpolis de Barcelona.
 


 

Relacionats

Notícia

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Notícia

Catalunya ha aprofitat durant aquest any 14,5 milions de quilos d'aliments a través del Pla d'Acció per a la Prevenció del Malbaratament Alimentari (2019-2020), que està en un grau d'execució del 63%. Està integrat per més de 140 projectes i hi ha 57 diferents organitzacions implicades.

Article
La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia proposa 10 principis per a l’elaboració d’un Pla de prevenció i reducció de les pèrdues i el malbaratament alimentari

La Guia, elaborada pel Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i el CREDA, vol ajudar les empreses agroalimentàries en l’elaboració i la implantació d’un Pla contra les pèrdues i el malbaratament d'aliments.

Butlletí