Ruralitzem: Impulsant la transició agroecològica als barris de la solana de Collserola

28/08/2019 - 11:11

Ruralitzem és una xarxa de projectes ubicats als peus de la solana de Collserola (o al llarg de l’Eix Muntanya) i compromesos amb la construcció de sobirania alimentària als barris. Reivindiquen nous espais agroecològics i la preservació dels existents, blindant els horts urbans cedits o ocupats. Aposten pels circuits curts i un cinturó agrari metropolità que faci realitat el km 0. Amb la seva crida reivindiquen una aliança rural-urbana que aconsegueixi que un percentatge significatiu dels aliments que es consumeixen a la ciutat provinguin d’un sector primari català de petita-mitjana escala i ecològic.

Ruralitzem volen conscienciar de la necessitat d’un canvi radical a l’alçada de l’emergència climàtica, ja que els sistemes de producció agroecològics són la clau de la captura de carboni a gran escala. Demanen més menjadors escolars ecològics, més mercats de pagès, més maneres d’accedir a un producte ecològic realment popular. I  també menys lleis i ordenances municipals que dificulten la venta directa o la ramaderia urbana. Podeu accedir aquí a la seva proposta per una aliança rural-urbana cap a la sobirania alimentària a la metròpolis de Barcelona.
 


 

Relacionats

Notícia

La Setmana Bio per a l’alimentació ecològica, que en l’edició 2019 se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, és un esdeveniment que aplegarà tot un conjunt d’activitats arreu del territori català, amb l’objectiu comú de promocionar i donar a conèixer la producció i alimentació ecològiques entre la població.

Article

Amb el lema “Contra el malbaratament alimentari posem en valor els aliments”, aquesta nova eina visibilitza els recursos necessaris per produir els aliments que consumim. Impulsada per ENT, Associació Naturalistes de Girona i la Generalitat, la calculadora del valor dels aliments ofereix la possibilitat de calcular tres indicadors ambientals associats a la producció d’una quantitat determinada d’aliments així com el seu valor econòmic aproximat. D’aquesta forma es posa en valor tot allò que es malbarata quan llencem aliments frescos abans de ser cuinats i consumits.

Notícia

El Parc Natural de Montsant, juntament amb l’Associació Prioritat, que impulsa la candidatura a la UNESCO Priorat – Montsant - Siurana, i des del Fòrum Agrari del Priorat, organitza aquest 14 de desembre a les 17 hores una jornada tècnica per reivindicar la varietat i singularitat dels productes locals de la zona i els seus beneficis per a la salut.

Butlletí