RNova i DeixaLLibres, dues activitats per la prevenció de Residus a les deixalleries del Vallès Oriental

Font: Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental 

19/11/2018 - 12:51

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental participa un any més en la Setmana Europea de la Prevenció de Residus que se celebra del 17 al 25 de novembre i que té com a objectiu donar a conèixer iniciatives de prevenció de residus a tot Europa.

La xarxa de deixalleries comarcal, integrada per 25 instal·lacions més una de mòbil, serà l’escenari al llarg de la setmana de dues activitats. La primera RNova, promou la reutilització d’objectes en bon estat per a la seva posterior comercialització mitjançant les entitats d’inserció socio laboral de persones amb discapacitat i/o risc d’exclusió adherides al RNova, actuació que ha permès la reutilització de més de 12.000 objectes. 

DeixaLlibres és la segona activitat que es farà durant tota la setmana, i té com a objectiu continuar promovent la reutilització de llibres usats provinents d’aquestes instal·lacions –ja s’han reutilitzat més de 34.000 exemplar-.

En col·laboració amb els ajuntaments també s’han programat, a diferents municipis de la comarca, tallers d’educació ambiental i visites a les deixalleries i a la planta de digestió anaeròbica i de compostatge. L’oferta a l’àmbit del Consorci es concreta en un total de 111 activitats, xx de les quals les organitza el Consorci:

L’agenda d’activitats de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2018 està disponible al web de l’ARC.


 

Categories: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Torna el R-Ciclajoguina, la campanya de reciclatge de joguines amb components electrònics. Va dirigida a nens i nenes d’educació primària de totes les escoles de la ciutat.​

Butlletí