Recuwaste tanca l’edició 2018 consolidat com a cita de referència del sector a nivell europeu

Font: Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme

23/10/2018 - 10:34

Dimarts 9 d’octubre a la tarda es va tancar la cinquena edició de Recuwaste, el Congrés sobre gestió de residus i economia circulat organitzat pel Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través de l’Agència Catalana de Residus i la Diputació de Barcelona. Les xifres parlen d’un èxit de la convocatòria, especialment significatiu en tractar-se d’una edició molt renovada, més transversal i farcida de novetats i activitats paral·leles.

Així, Recuwaste ha batut el rècord de participants, amb prop de 550 professionals dels sectors de la gestió de residus i l’economia circular acreditats. Ha batut també el rècord de patrocinadors i col·laboradors, situant-se entorn de les 65 empreses, institucions, fundacions i mitjans de comunicació.
 
Així mateix, l’ampliació de Recuwaste ha tingut molt bona acollida. En aquest sentit, enguany s’ha posat en marxa una secció audiovisual amb una selecció de documentals del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient de Barcelona, s’ha ampliat notablement l’oferta de tallers adreçats a professionals de la gestió de residus en l’àmbit municipal, ha crescut també la mostra de maquinària i s’ha aconseguit un gran poder de convocatòria de treballs participants al premi Alfonso Maillo, que va guardonar Gonzalo Blanca, investigador d’UNESCO Chair ESCI-UPF  per un estudi pensat per reduir, reutilitzar i reciclar els residus derivats del servei de càtering en avions (#ZeroCabinWaste).
 
En una altre ordre de coses, va destacar també la presència durant les dues jornades de Congrés de l’alcalde de Beirut, Jamal Itani, que va afirmar la voluntat de treballar amb els organitzador d’aquest esdeveniment per crear una edició de Recuwaste al Líban.
 
El president del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme i alcalde de Mataró, David Bote, va destacar en el seu discurs de cloenda que Recuwaste havia complert la intenció de situar-se com un referent del sector al Sud d’Europa, i va concloure afirmant que “durant aquests dos dies hem intentat generar il.lusió de cara al futur a base d’empenta i activitat en el present. Acaba el Recuwaste, però el desafiament tot just acaba de començar”.


 

Categories: 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Notícia

Prop de 60 persones participen en la darrera jornada del Compromís Barcelona Plàstic Zero, on es van compartir bones pràctiques i diferents organitzacions de la ciutat van poder teixir aliances entre elles. L'Ajuntament de Barcelona ofereix una reducció del preu públic de recollida de residus comercials en cas d'aplicar accions de reducció o eliminació dels plàstics d'un sol ús.

Butlletí