Recursos de suport als ens locals per la Setmana Europea de la prevenció de residus

Redacció
30/09/2013 - 00:00

Per primer cop en l'àmbit de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, que es celebrarà del 16 al 24 de novembre, s'ha presentat una oferta als ens locals conjunta i coordinada entre l'ARC, l'ÀMB i la Diputació de Barcelona. Així es va presentar, amb la participació també de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat i el Col·legi d'Ambientòlegs de Catalunya (COAMB).

Els recursos i suport són complementaris a les activitats que els ens locals organitzin i promoguin.

Les peticions es poden fer arribar fins el 2 de novembre.

Cal destacar com a novetats d'aquesta V edició, l'organització a tot Europa del Dia Temàtic de la Prevenció 2013: Reutilització amb una acció comuna per a totes les entitats participants que enguany volen centrar el missatge en la reparació i la reutilització. D'aquesta manera el Dissabte 16 de novembre serà el Dia de la Reutilització: amb la celebració de Mercats d'Intercanvi, Mercats de segona mà i Maratons de Reparadors "REPARATONS". També, es proposa concentrar les accions relacionades amb les operacions de neteja (European Clean Up Day) pel cap de setmana 23 i 24 de novembre.  En concret alguns dels recursos oferts en aquest suport coordinat són: Tallers de reparació, tallers al carrer, professionals col·laboradors, vídeos de reparació, monitoratge, difusió i infraestructura per a mercats, tallers de manteniment de bicicletes, tallers de reparació de roba...  

Cal destacar que durant tota la Setmana es pot organitzar qualsevol activitat i temàtica que tingui per objectiu conscienciar en reduir la generació de residus.

Així doncs, en un Seminari - Taller celebrat el 19 de setembre, més de vuitanta representants dels ens locals i altres entitats interessats en participar en l'edició d'enguany van poder conèixer les novetats d'aquesta edició i el suport que rebran de les diverses administracions supramunicipals.

La V edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus se celebrarà del 16 al 24 de novembre de 2013. L'objectiu és organitzar durant una mateixa setmana i arreu d'Europa, accions de sensibilització sobre la prevenció de residus per tal de donar a conèixer estratègies de reducció de residus, fomentar accions sostenibles per reduir els residus, fer públic les tasques dutes a terme pels diversos actors mitjançant exemples concrets de reducció de residus i fer canviar el comportament quotidià en àmbits de consum i producció.

Teniu més informació en aquests documents:

1.               Presentació de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus 2013 (PDF)

2.               Presentació de recursos de suport als ens locals ARC, AMB, DIBA i Xarxa (PDF)

Aquesta V edició de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus s'emmarca en el Projecte Life EWWR+ que rep el suport del Programa LIFE de la Comissió Europea.

Més informació aquí

 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El ple ha acordat l'adhesió a la Xarxa Metropolitana de Refugis Climàtics

Article

El Consistori reforça el seu compromís amb el desenvolupament sostenible a través de la seva adhesió al Pla d'Acció de Compra Pública Verda de la Generalitat de Catalunya 2022-2025

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Butlletí