Quatre equipaments de Granollers participen en la VII Marató de l'Energia

12/02/2022 - 17:59
Palau d'esports de Granollers

Palau d'esports de Granollers

L’Ajuntament de Granollers se suma un any més a la Marató RE-M de l’Energia, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús i el consum eficient d’energia, que té la voluntat afegida de destinar l’estalvi econòmic aconseguit a actuacions per lluitar contra la pobresa energètica i l’emergència climàtica.

Del 4 de febrer al 4 de març, quatre equipaments esportius de la ciutat hi participaran amb l'objectiu de reduir el consum energètic respecte el mateix període de l'any passat. Seran el Palau Esports, el pavelló del Parquet, el pavelló El Tub i les Pistes Atletisme, tot ells equipaments connectats a instal·lacions de generació d'energies renovables (xarxa calor Sud de biomassa, instal·lacions solars tèrmiques i fotovoltaiques).

Així, s’implantaran bones pràctiques de consum i els usuaris i gestors dels equipaments registraran setmanalment lectures dels comptadors per obtenir indicadors sobre el consum d'aigua, electricitat i gas dels centres. Aquests resultats es compararan amb els consums del 2021 per tal de saber si s'està estalviant. Finalment, es quantificarà econòmicament els estalvis resultants i es proposarà que es destini aquesta quantitat al pressupost de Serveis Socials per atendre les persones més vulnerables afectades de pobresa energètica.

L'Ajuntament de Granollers participa en aquesta iniciativa des de la primera edició l'any 2016 però l'any passat, a causa de la pandèmia, no s'hi va sumar. Durant les cinc edicions realitzades s'ha aconseguit un estalvi energètic que equival a més de 23.600 euros.

 

La Marató RE-M de l’Energia

La Marató RE-M de l'Energia és una iniciativa ideada i coordinada per l'empresa granollerina L'Origen. Aquest mes de febrer hi participaran més de 160 equipaments de setze Ajuntaments, quatre ens i tres Departaments de la Generalitat de Catalunya. En el camí d’una transició energètica que demana la implicació dels ciutadans, la Marató ens permet visualitzar, de forma lúdica, com podem intervenir ens els consums i les emissions modificant els nostres hàbits.

Com a totes les edicions, la Marató s’adapta a les diverses situacions en què es poden trobar els equipaments, perquè la informació arribi i els diferents agents implicats hi puguin participar de forma activa.

Per això hi ha la proposta que la informació s’organitzi per setmanes. La primera se centrarà en l’enllumenat, els aparells elèctrics i de serveis comuns. La segona serà la de la climatització, la tercera es dedicarà al consum d’aigua i la quarta, a les emissions i la mobilitat.

I a més, hi haurà una comunitat virtual RE-M a la qual els participants podrà accedir. En aquesta comunitat, els equipaments de les diferents tipologies podran penjar les accions que hagin fet per la VII Marató, veure quins són els altres participants i quines accions que han decidit compartir.

La VII Marató RE-M de l'Energia , estalvi energètic per la lluita contra la pobresa energètica i el canvi climàtic, és un projecte transversal que pretén aconseguir esforços puntuals que siguin potents i visuals i que, en la mesura del possible, signifiquin una adaptació a les diferents situacions en què ens podem trobar.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalGranollers

Relacionats

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Lliurat per la Fundació Impulsa Talentum en el marc de la Fira ISE 2024 que se celebra al Recinte Firal Gran Via

Article
Informació per a comunitats energètiques

El Consell Comarcal del Vallès Oriental posa en marxa un servei d’assessorament energètic per a empreses. Està dirigit a petites i mitjanes empreses dels polígons de la comarca.

Butlletí