Quant ocupen 200 persones a la Diagonal?

La Plataforma 'Diagonal per a Tothom' demostra la capacitat de la mobilitat sostenible per fer front a la congestió urbana
Redacció
03/05/2010

Aquest diumenge 2 de maig la Plataforma "Diagonal per a Tothom" ha realitzat una demostració inèdita a Barcelona representant sobre l'avinguda de la capital catalana l'espai ocupat pel transport de 200 passatgers en diferents modes, contraposant el vehicle privat al tramvia i l'autobús. L'objectiu era demostrar la capacitat de la mobilitat sostenible per fer front a la congestió urbana una setmana abans de la votació per la reforma de la Diagonal.

Així, per a transportar aquests 200 passatgers van ser necessaris:

  • 175 cotxes, a raó d'1,2 ocupants per cada vehicle (mitjana de la Regió Metropolitana de Barcelona). Aquests vehicles, totalment aturats i pràcticament enganxats, van ocupar una superfície de més de 2.400 m2. La cua de vehicles va omplir els sis carrils centrals de la Diagonal des del carrer València fins el Passeig de Sant Joan, més de 160 metres de llargària de carrer per 15 metres d'amplada. Si haguessin estat en circulació, aquests vehicles haurien ocupat més de 7.800 m2.
  • 1 tramvia amb 200 passatgers (nominalment accepten 220 viatgers), amb una llargària de 32 metres, una amplada (gàlib dinàmic) de 3 metres i una ocupació estàtica de 100 m2. Si hagués estat en circulació hauria ocupat 140 m2. El tramvia de la Diagonal, quan circula en doble composició arriba als 400 passatgers de capacitat, ocupant estàticament 130 m2 i dinàmicament 240 m2.
  • 2 autobusos articulats amb 100 passatgers cadascun (nominalment accepten fins a 110 viatgers), amb una llargària de 40 metres i una amplada (gàlib dinàmic) de 3 metres i una ocupació estàtica de 120 m2. Si haguessin estat en circulació haurien ocupat 200 m2.
  • 200 persones sense motor, a raó d'1 m2 per persona a peu o patins i 1,5 m2 en bicicleta.

"En un moment en què el lobby de l'automoció difon tota mena de dubtes i desinformacions sobre el projecte de reforma de la Diagonal", afirmen els organitzadors d'aquesta demostració, "la plataforma Diagonal per a Tothom ha demostrat, amb fets i no paraules, que afavorir la mobilitat sostenible en detriment del vehicle privat és l'únic camí per solucionar el caos generat pel trànsit a la ciutat". Segons la plataforma, amb aquesta acció s'ha demostrat la importància de la mobilitat sostenible en l'objectiu de reduir la congestió, la contaminació (acústica i ambiental), el canvi climàtic, l'accidentalitat i l'ocupació d'espai del trànsit excessiu de vehicles privats a la ciutat.

Per aquest motiu, la plataforma Diagonal per a Tothom encoratja la ciutadania a votar favorablement a la reforma de la Diagonal durant la consulta dels propers 10 a 16 de Maig; exigint una bona oferta de transport públic i una bona xarxa d'itineraris per poder caminar i circular en bicicleta o altres modes no motoritzats.

--
Més informació:  web de la plataforma 'Diagonal per a Tothom' | Més fotos de la demostració | Vídeo de la notícia al 3cat24.cat

També a Sostenible.cat...
L'ajuntament de Barcelona presenta les dues opcions per transformar la Diagonal
Neix la plataforma 'Diagonal per a tothom' 
Un web informa sobre el procés de reforma de la Diagonal

Relacionats

Article
Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

Antoni Jurjo i Elisabet Franquesa, en imatge d’arxiu

L’Ajuntament de Vic, associat a la Xarxa de Ciutats per la Bicicleta, vol impulsar que totes les persones que disposin de bicicleta o patinet tinguin identificat el seu vehicle, atès els avantatges de seguretat en els aparcaments a l’espai urbà que això representa.

Article

La recollida es fa en dos camions que recorren la comarca, de dilluns a dissabte, de 7h a 14:30h. L’empresa  avisa a la residència i el personal ha de treure les bosses ben lligades al carrer  i posar-les al contenidor que porten els operaris, sense que aquests hagin de manipular-les. Si tenen un contenidor propi, l’han de treure fins el punt acordat.

Article

Durant l’any 2019, els paretans i les paretanes van recollir un total de 4.985 kg de piles, 4.515 kg mitjançant els contenidors a la via pública de l’empresa ECOPIL, i 470 kg que es van dipositar directament a la deixalleria. Aquestes xifres suposen el reciclatge de 250 grams de piles per habitant i any, és a dir, prop de 30 piles AAA.

Butlletí