Projectes d'autoconsum energètic a les escoles Granés i Mil·lenari

29/11/2018 - 17:32

L'Ajuntament de Cardedeu ja ha rebut els projectes, encarregats a una consultora ambiental i energètica, per a la implantació de generació fotovoltaica a les escoles Ramon Macip-Dolors Granés i Mil·lenari amb la finalitat que siguin equipaments autosuficients energèticament i el màxim d'eficients.

El primer pas per avançar cap aquest model és millorar l'eficiència energètica, i per això ja s'han dut a terme mesures per reduir el consum, com el canvi de llumeneres i la implantació de sistemes de control horari, entre d'altres. A partir d'aquí, i per l'alt cost de la instal·lació del parc fotovoltaic i les bateries, el consistori ha demanat una subvenció a l'IDAE, a través de la Diputació de Barcelona. El cost dels projectes està al voltant dels 200.000 euros en cada centre educatiu i arran de la retirada de l'"Impost al Sol" de fa unes setmanes, s'estan acabant de revisar entre el personal tècnic municipal i la consultoria, ja que aquest nou Decret permet més facilitats i el cost d'implementació es podrà reduir, estalviant per exemple, generadors alternatius en cas de manca d'autonomia.

 

El projecte contempla la instal·lació de bateries per garantir l'abastiment durant la nit i un període mínim de dos dies de consum a cada l'equipament i, a més, preveu la possibilitat d'enviar l'energia sobrant a un altre equipament municipal quan l'escola estigui tancada.

En la mateixa línia, i per millorar l'eficiència energètica i la sostenibilitat del centre, és previst, per a aquest 2019, substituir les calderes de l'escola Germans Corbella perquè funcionin amb biomassa, cosa que farà disminuir a la meitat el cost del combustible i canviar d'energies fòssils a una energia de balanç neutre, i de millora del parc forestal proper, com és la biomassa. I també, en aquesta línia, trobem les ordenances fiscals aprovades fa uns dies que bonificaran, durant tres anys seguits, l'IBI de les llars amb una nova instal·lació d'aprofitament de l'energia solar.


 

Categories: 

Relacionats

Article

La instal·lació de la xarxa de calor amb combustible renovable ha durat quatre mesos

Article

La iniciativa ha comptat amb la participació de quatre escoles públiques d’infantil i primària i tres escoles bressol municipals

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí