Primera cartografia unificada del fons marí balear

Aquesta cartografia és clau per conèixer l'estat dels hàbitats marins i per millorar la seva gestió.

Font: Margalida Riera. IB3

07/11/2019 - 12:30

Amb la informació actualment disponible, alerten que un 1% dels hàbitats està malament, un 38 % té un estat inadequat, un 17 % està en estat favorable i del 43% restant no hi ha informació disponible.

La fundació Marilles, l’Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM) i la Societat d’Història Natural de les Balears(SHNB) han fet feina durant mesos per arreplegar la cartografia existent de la mar balear. L’han unificada, estandaritzada i digitalitzada.  Ara, per primer cop, la cartografia està tota unificada i aviat serà accessible per tothom.

Una de les principals conclusions extretes fins ara és que manca informació, sobretot d’àrees de més de 50 metres de fondària, per exemple de la zona de la Tramuntana, no hi ha res i també. Una cartografia completa, diuen, és essencial per gestionar correctament el medi marí perquè facilita informació sobre hàbitats sensibles i estat de conservació i permet creuar-ho amb un mapa dels usos.

Amb la informació actualment disponible, alerten que un 1% dels hàbitats està malament, un 38 per cent té un estat inadequat, un 17 % està en estat favorable i del 43% restant no hi ha informació disponible.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Article

Emboscades. Dones i bosc és una proposta expositiva pretén visibilitzar el paper de les dones en la gestió dels boscos del nostre país.

Butlletí