Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018

26/11/2018 - 19:21

El I Anuari sobre Economia Circular a Espanya 2018 ofereix, entre altres dades, quina és la posició global d'Espanya respecte a l'Economia Circular a Europa -valoració quantitativa i rànquings a partir de la bateria d'indicadors i temes seleccionats per la Comissió Europea / EUROSTAT - i quins països tenen una economia més / menys circular.

S'ha publicat el Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018 (resum executiu) elaborat per l'Observatorio de Sostenibilidad.

A partir del càlcul i l'anàlisi de 30 indicadors sobre economia circular, compara la posició d’Espanya respecte a altres països europeus. Aquests indicadors estan distribuïts en 5 blocs:
  1. Productivitat en l’ús dels recursos,
  2. Producció i consum,
  3. Gestió dels residus,
  4. Matèries primeres secundàries,
  5. Competitivitat i innovació.

Així mateix, ofereix una anàlisi detallada del reciclatge en general a tota Espanya (residus totals, residus electrònics, de construcció i demolició, automòbils, bateries ...), la gestió de residus municipals i el seu reciclatge (envasos i embalatges, residus orgànics, malbaratament d'aliments , abocaments ...). A més, l'estudi aporta dades de la participació de capital privat en els sectors relacionats amb l'Economia Circular i dels efectes d'aquesta en l'ocupació, en l'increment del valor afegit de l'economia, en la R + D i en les patents relacionades amb ella.

Podeu descarregar un resum de l'informe aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article

Aquest guardó, adreçat a dissenyadors, fabricants i estudiants de Catalunya, reconeix les estratègies i productes en el mercat o en desenvolupament dissenyats, fabricats o executats a Catalunya que integrin en el seu disseny consideracions per millorar el seu comportament ambiental al llarg del seu cicle de vida, i contribueixin a l’economia circular. El període d’inscripció és del 15 de gener fins el 28 de febrer 2019.

Article

L’Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central ha desenvolupat una eina online que permet a les empreses avaluar la seva circularitat, i alhora identificar nous projectes d’economia circular que poden desenvolupar des de la seva activitat empresarial. Aquesta eina rep el nom “EnCercla”, i serà d’obligada utilització per part de les empreses que sol·licitin un ajut Leader en la propera convocatòria al 2019 a la Catalunya Central.

Article

S'ha iniciat a Dinamarca el projecte europeu “CITYLOOPS-Demostracions de desenvolupament urbà sistèmic per ciutats circulars i regeneratives” que compta amb la participació del Consell Comarcal en el marc del Vallès Circular. Com a marc de compromís i impuls del projecte, el passat 28 d'octubre va tenir lloc a Høje-Taastrup (Dinamarca) la signatura d’una Declaració de Ciutats Circulars, per part de representants institucionals de les diferents ciutats implicades en l’execució.

Butlletí