Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018

26/11/2018 - 19:21

El I Anuari sobre Economia Circular a Espanya 2018 ofereix, entre altres dades, quina és la posició global d'Espanya respecte a l'Economia Circular a Europa -valoració quantitativa i rànquings a partir de la bateria d'indicadors i temes seleccionats per la Comissió Europea / EUROSTAT - i quins països tenen una economia més / menys circular.

S'ha publicat el Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018 (resum executiu) elaborat per l'Observatorio de Sostenibilidad.

A partir del càlcul i l'anàlisi de 30 indicadors sobre economia circular, compara la posició d’Espanya respecte a altres països europeus. Aquests indicadors estan distribuïts en 5 blocs:
  1. Productivitat en l’ús dels recursos,
  2. Producció i consum,
  3. Gestió dels residus,
  4. Matèries primeres secundàries,
  5. Competitivitat i innovació.

Així mateix, ofereix una anàlisi detallada del reciclatge en general a tota Espanya (residus totals, residus electrònics, de construcció i demolició, automòbils, bateries ...), la gestió de residus municipals i el seu reciclatge (envasos i embalatges, residus orgànics, malbaratament d'aliments , abocaments ...). A més, l'estudi aporta dades de la participació de capital privat en els sectors relacionats amb l'Economia Circular i dels efectes d'aquesta en l'ocupació, en l'increment del valor afegit de l'economia, en la R + D i en les patents relacionades amb ella.

Podeu descarregar un resum de l'informe aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Font: Govern del País Basc

Font: Govern del País Basc

La Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat promou l'impuls a l'economia circular des del món local i acaba de publicar l'informe: Impuls local a l'economia circular i verda ! Síntesi d'aprenentatges

Notícia

L’esdeveniment internacional s’organitza a Catalunya, on les polítiques d’economia verda i circular han suposat el 13% del pressupost anual dels últims 4 anys. Es preveu que hi participin prop de 300 representants del món empresarial i institucional, que podran conèixer de primera mà experiències d’èxit en economia circular de Catalunya.

Notícia

L’Ajuntament de Cabrera de Mar fa una crida a les empreses que estiguin interessades a participar en el projecte d’economia circular que es promou des de QuatreRibes

Butlletí