Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018

26/11/2018 - 19:21

El I Anuari sobre Economia Circular a Espanya 2018 ofereix, entre altres dades, quina és la posició global d'Espanya respecte a l'Economia Circular a Europa -valoració quantitativa i rànquings a partir de la bateria d'indicadors i temes seleccionats per la Comissió Europea / EUROSTAT - i quins països tenen una economia més / menys circular.

S'ha publicat el Primer Anuari d'Economia Circular a Espanya 2018 (resum executiu) elaborat per l'Observatorio de Sostenibilidad.

A partir del càlcul i l'anàlisi de 30 indicadors sobre economia circular, compara la posició d’Espanya respecte a altres països europeus. Aquests indicadors estan distribuïts en 5 blocs:
  1. Productivitat en l’ús dels recursos,
  2. Producció i consum,
  3. Gestió dels residus,
  4. Matèries primeres secundàries,
  5. Competitivitat i innovació.

Així mateix, ofereix una anàlisi detallada del reciclatge en general a tota Espanya (residus totals, residus electrònics, de construcció i demolició, automòbils, bateries ...), la gestió de residus municipals i el seu reciclatge (envasos i embalatges, residus orgànics, malbaratament d'aliments , abocaments ...). A més, l'estudi aporta dades de la participació de capital privat en els sectors relacionats amb l'Economia Circular i dels efectes d'aquesta en l'ocupació, en l'increment del valor afegit de l'economia, en la R + D i en les patents relacionades amb ella.

Podeu descarregar un resum de l'informe aquí.


 

Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Es tracta d'un espai de col·laboració per a l'activació d'iniciatives publicoprivades integrat per les ciutats de Gijón, Sant Ferran, Sestao i Sevilla

Notícia

Espanya s'ha sumat a Brussel·les al Pacte Europeu dels Plàstics, una iniciativa amb l'objectiu d'accelerar la transició cap a l'economia circular en l'àmbit dels plàstics, eliminar els residus plàstics de l'entorn, reduir l'ús innecessari del plàstic i apostar per la innovació en la reutilització i reciclatge del plàstic.

Article

La Comissió Europea organitza un concurs de bosses reutilitzades amb l'objectiu mostrar com la CE està realitzant un canvi per a convertir-se en més sostenible i inspirar els ciutadans de la UE a fer el mateix amb articles antics i sense utilitzar que podrien reutilitzar en lloc de llençar. Fins el 3 de març.

Butlletí