Presentació del llibre 'Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos' de Carme Valls-Llobet

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

06/09/2019 - 11:02

 

Convidada per l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Dra. Carme Valls-Llobet, ha presentat el seu darrer llibre: Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos. Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes.

Carme Valls-Llobet, metgessa endocrinòloga, especialista en salut amb perspectiva de gènere, és pionera a l'estat espanyol en estudiar les diferències de mortalitat i morbilitat entre dones i homes i ha estat una figura imprescindible en el moviment internacional que va impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut que més habitualment pateixen les dones.

Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes. "La contaminació del medi pot actuar sobre la salut de les persones, sobre la seva biologia però també sobre el seu cervell. No tan sols afecta sobre la salut de les persones adultes sinó també en la de les criatures, fins i tot, en la seva fase embriològica".


 

Relacionats

Article

Les terres d'Osca i Lleida, des dels Pirineus fins a la depressió de l'Ebre, ofereixen un ric i variat patrimoni natural. Després d'un resum dels principals trets del medi físic (geografia, geologia, clima), la part dedicada als éssers vius ofereix una guia de classificació i identificació de les espècies més característiques: fongs, plantes, insectes, peixos, aus, amfibis, rèptils i mamífers, amb més de 500 il·lustracions a color. Un llistat d'espais protegits i una proposta de rutes completen un volum pensat per portar en la motxilla i ser un instrument útil i de sensibilització.

Article

 

El Dia Mundial de l'Aigua (World Water Day) se celebra anualment el 22 de març com un mitjà per centrar l'atenció en la importància de l'aigua dolça i la defensa de la gestió sostenible dels recursos d'aigua dolça. 

Article

Cada segon es llancen més de 200 quilos de plàstic a mars i oceans. El 70% es va a el fons marí i el 15% es queda flotant. Compartim amb aquesta infografia informació sobre quant plàstic s'acumula en els mars i quines són les previsions per a les pròximes dècades.

Butlletí