Presentació del llibre 'Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos' de Carme Valls-Llobet

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

06/09/2019 - 11:02

 

Convidada per l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Dra. Carme Valls-Llobet, ha presentat el seu darrer llibre: Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos. Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes.

Carme Valls-Llobet, metgessa endocrinòloga, especialista en salut amb perspectiva de gènere, és pionera a l'estat espanyol en estudiar les diferències de mortalitat i morbilitat entre dones i homes i ha estat una figura imprescindible en el moviment internacional que va impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut que més habitualment pateixen les dones.

Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes. "La contaminació del medi pot actuar sobre la salut de les persones, sobre la seva biologia però també sobre el seu cervell. No tan sols afecta sobre la salut de les persones adultes sinó també en la de les criatures, fins i tot, en la seva fase embriològica".


 

Relacionats

Article

És possible crear un futur segur per al clima amb les energies renovables: L’Agència Internacional d’Energies Renovables (IRENA) ens proposa afegir-nos al canvi amb aquesta campanya.

Article

Anàlisi i visualització de les dades del consum energètic de la ciutat per explorar les dinàmiques i les causes dels patrons de consum als teixits urbans.

Article
Aquesta cartografia és clau per conèixer l'estat dels hàbitats marins i per millorar la seva gestió.

Amb la informació actualment disponible, alerten que un 1% dels hàbitats està malament, un 38 % té un estat inadequat, un 17 % està en estat favorable i del 43% restant no hi ha informació disponible.

Butlletí