Presentació del llibre 'Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos' de Carme Valls-Llobet

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

06/09/2019 - 11:02

 

Convidada per l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Dra. Carme Valls-Llobet, ha presentat el seu darrer llibre: Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos. Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes.

Carme Valls-Llobet, metgessa endocrinòloga, especialista en salut amb perspectiva de gènere, és pionera a l'estat espanyol en estudiar les diferències de mortalitat i morbilitat entre dones i homes i ha estat una figura imprescindible en el moviment internacional que va impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut que més habitualment pateixen les dones.

Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes. "La contaminació del medi pot actuar sobre la salut de les persones, sobre la seva biologia però també sobre el seu cervell. No tan sols afecta sobre la salut de les persones adultes sinó també en la de les criatures, fins i tot, en la seva fase embriològica".


 

Relacionats

Article

A aquesta web podràs tenir tota la informació sobre la setmana de mobilitzacions, del 20 al 27 de setembre, convocada per Fridays For Future i altres moviments germans amb motiu de la Cimera de l’Acció Climàtica de l’ONU. Aquesta setmana finalitzarà, el 27 de setembre, amb la Vaga Mundial pel Clima.  A la web pots adherir-te al manifest i tenir tot el detall de com està previst desenvolupar la vaga estudiantil i de consum, mobilitzacions en carrers i centres de treball.

 

Article
Creat per part de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Aquesta nova eina online recull els serveis que hi ha a la Metròpolis de Barcelona entorn de la bicicleta.

Article

Iniciativa popular i col·laborativa per crear una xarxa ciclista segura a Osona que faci front a l'emergència climàtica, promogui la mobilitat quotidiana en bicicleta i fomenti un turisme sostenible. 

Butlletí