Presentació del llibre 'Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos' de Carme Valls-Llobet

Font: Ajuntament de Barberà del Vallès

06/09/2019 - 11:02

 

Convidada per l'Oficina de Polítiques de Gènere de l'Ajuntament de Barberà del Vallès, la Dra. Carme Valls-Llobet, ha presentat el seu darrer llibre: Medio ambiente y salud: Mujeres y hombres en un mundo de nuevos riesgos. Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes.

Carme Valls-Llobet, metgessa endocrinòloga, especialista en salut amb perspectiva de gènere, és pionera a l'estat espanyol en estudiar les diferències de mortalitat i morbilitat entre dones i homes i ha estat una figura imprescindible en el moviment internacional que va impulsar la inclusió de les dones en els assajos clínics i el rigor científic aplicat a l'estudi dels problemes de salut que més habitualment pateixen les dones.

Durant la conferència la doctora va oferir dades científiques de com la contaminació ambiental i domèstica afecta a les persones, i com aquesta impacta de forma diferent en dones, homes, nens i nenes. "La contaminació del medi pot actuar sobre la salut de les persones, sobre la seva biologia però també sobre el seu cervell. No tan sols afecta sobre la salut de les persones adultes sinó també en la de les criatures, fins i tot, en la seva fase embriològica".


 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí