Premi de la Setmana Europea de la Mobilitat (EMW Award)

27/09/2016 - 16:04

El premi europeu “European Mobility Week Award” (EMW Award), promogut per la Direcció General de Medi Ambient de la Unió Europea, vol recompensar les activitats desenvolupades per les autoritats locals dins del marc de la Setmana Europea de la Mobilitat i promoure l’intercanvi d’experiències d’èxit en la seva organització.

 

Es dóna especial atenció a la campanya conjunta, a la innovació de les mesures permanents realitzades a favor de la mobilitat sostenible i a l’estratègia de comunicació.

Només poden presentar-se a aquestes premis aquells ajuntaments participants a la Setmana de la Mobilitat, que compleixin els tres criteris de participació:

  1. Organitzar activitats entre el 16 i el 22 de setembre, considerant el tema central de cada edició.
  2. Implementar al menys una mesura permanent que contribueixi al canvi del vehicle privat cap a mitjans de transport més respectuosos amb el medi ambient.
  3. Organitzar un Dia Sense Cotxes, reservant a vianants, ciclites i transport públic, una o diverses àrees de la ciutat, durant tot el dia (preferiblement el 22 de setembre).

Els ajuntaments interessats en participar, han d’enviar a la coordinació europea de la Setmana de la Mobilitat, organitzadors d’aquests premis, el formulari d’inscripció omplert en anglès, juntament amb una còpia de la carta d’adhesió a la Setmana (signada per l’alcalde/essa o regidor/a) a juan.caballero@eurocities.eu.

El termini d’entrega és l'1 de novembre.

Un jurat d’experts independents en mobilitat urbana tria els guanyadors. La cerimònia d’entrega d’aquests premis, normalment se celebra a Brussel·les, el mes de març de l’any següent, i està presidida pels Comissaris Europeus de Medi Ambient i Transport.

Els guanyadors del Premi rebran un vídeo de tres minuts, en anglès i en la seva llengua, que destacarà els seus èxits. A més a més, promocionaran la ciutat guanyadora i els finalistes a través dels canals de la campanya.

Tota la informació d’aquestes Premis es troben a la pàgina web de la Setmana Europea de la Mobilitat.


Categories: 

Relacionats

Article

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha mostrat a Brussel·les el compromís de Barcelona amb la millora de la qualitat de l’aire a la ciutat. Ha estat en el marc d’una reunió amb l’eurodiputat Javi López, ponent del Parlament Europeu per a la revisió de la Directiva de la qualitat de l’aire, i amb François Wakenhut, cap de la unitat de qualitat de l’aire de la Comissió Europea

Article

Impuls de les vies verdes des de les administracions catalanes per fomentar la mobilitat sostenible

Article

BSM es proposa reduir un 40% els desplaçaments en vehicle motoritzat amb el Pla de Desplaçament d’Empresa

Butlletí