Premi a la ciutat més sostenible, candidatures fins al dia 11 de juliol

Redacció
07/07/2014 - 00:00
La Fundació Fòrum Ambiental obre el termini per a la presentació de candidatures per a la 12a edició dels Premis Ciutat Sostenible. El termini estarà obert fins al dia 11 de juliol.

Podran optar als premis tots aquells municipis de més de 5.000 habitants i Ens Locals Supramunicipals de l'Estat Espanyol en els que s'hagin executat satisfactòriament actuacions dirigides a la sostenibilitat els últims dos anys i que presentin evidència de l'existència d'un compromís municipal amb el desenvolupament sostenible.

El jurat dels premis es reserva la potestat d'atorgar un premi addicional a aquella candidatura que presenti una actuació innovadora en qualsevol àmbit. Al mateix temps els membres del jurat podran canviar d'ofici la categoria en què es presenti el candidat si consideren que la documentació presentada s'adequa més a una altra diferent de l'escollida.

Per a la valoració de les candidatures es tindran en compte els següents aspectes:
- Activitats de suport (grup de treball, reunions, etc.) Mantingudes entre els diferents actors de l'actuació com: autoritats locals, associacions, empreses privades, institucions acadèmiques o d'investigació, ONG, etc.
- Mecanismes per a la difusió dels resultats, accions dutes a terme amb els mitjans de comunicació per donar a conèixer les accions municipals en l'àmbit de la sostenibilitat.
- Definició i seguiment d'indicadors per a l'avaluació i seguiment dels resultats.
- Metodologies de participació ciutadana implantades al llarg del procés, així com la metodologia d'incorporació de les seves contribucions.

Per facilitar la presentació hi ha un formulari disponible al web dels Premis on podrà enviar tota la informació.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Inici de les proves pilot de l’Aplicació mòbil per a la detecció de zones tranquil·les urbanes

L'entitat Science For Change coordina el projecte pilot SoundCollect, en el que s’està desenvolupant una eina gratuïta de ciència ciutadana que permet el monitoratge de dades del so a les zones urbanes tranquil·les. 

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Butlletí