Portal per reutilitzar i reduir la quantitat de residus al Segrià

27/02/2019 - 12:11

El Consell Comarcal del Segrià crea un portal d’intercanvi d’objectes amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus generats a la Comarca. El portal d’intercanvi  anomenat REUTILITZA’M funcionarà a través d’una web i també d’una app. Els usuaris interessats en l’ús d’aquest portal s’hauran de registrar i a partir d’aquí podran publicar els bjectes o altres residus dels quals es volen despendre o cercar els objectes que els interessa adquirir.

Mitjançant la web o l’app l’usuari podrar informar de l'estat en que es troba l’objecte, la seva ubicació i penjar-ne una foto. Aquesta informació quedarà visible tan per ciutadans com per entitats dedicades a la valorització d'objectes de segona mà.

Una altra funcionalitat del portal és que també es podrà utilitzar per avisar el servei de recollida de voluminosos als municipis amb recollida porta a porta o per consultar com s’ha de gestionar el residu en el cas dels municipis amb recollida mitjançant  illes de contenidors.

Anualment als municipis del Segrià es generen fins a 900 tones de residus classificats com a voluminosos, dins dels quals hi ha molta diversitat d’objectes, com poden ser: mobles, matalassos, aparells d’electrònica, electrodomèstics...  La gestió d’aquests objectes com a residus suposa una despesa superior als 80.000€ anuals. La possible reutilització de qualsevol d’aquests objectes suposarà per tant un benefici ambiental i també econòmic per la comarca.

Mitjançant la realització d’aquest projecte es pretén fer un pas més per assolir els objectius en matèria de prevenció de residus definits per la Comissió Europea i la Generalitat de Catalunya, a través del Programa de Gestió de Residus PRECAT20.

També es pretén aconseguir altres objectius com reduir l'impacte ambiental de la gestió de voluminosos, reduir l’abocament de residus a l’abocador, potenciar l'economia local i innovar en el model de gestió de residus introduint les noves tecnologies.

El finançament del projecte s’ha realitzat a través de les subvencions de l’Agència de Residus de Catalunya dedicades a la prevenció de residus. Tan l’aplicació com la pàgina web ha estat creada per l’empresa USE-IT de Lleida.

L’App està disponible per als usuaris d’Android, a l’aplicació Play Store i els usuaris d'apple al l'AppStore, també s’hi pot accedir mitjançant la web http://reutilitzam.segria.cat.


 

 

Categories: 

Relacionats

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Article

Maresme Circular publica un manual per ajudar als restaurants i menjadors escolars a prevenir el malbaratament alimentari

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Butlletí