Pla Buits Urbans amb implicació territorial i social

Font: Ajuntament de Barcelona
12/11/2012 - 00:00
L'Ajuntament de Barcelona impulsa la iniciativa Pla BUITS (Buits Urbans amb Implicació Territorial i Social) que pretén afavorir la implicació de la societat civil en la definició, instal·lació i gestió d'una vintena d'espais buits per dinamitzar-los i integrar-los a la ciutat. El consistori preveu cedir-ne l'ús temporal a entitats i associacions sense ànim de lucre perquè hi proposin usos i activitats temporals.

El Pla BUITS s'adreça a entitats públiques o privades sense ànim de lucre de la ciutat per tal que proposin un ús o activitat d'interès i una gestió temporal, d'un any (prorrogable fins a tres anys), als vint emplaçaments de titularitat municipal, dos per cadascun dels deu districtes. Aquests espais s'han seleccionat d'acord amb les necessitats del territori i atenent a la manca de previsió de desenvolupament del seu ús definitiu ja sigui per les seves característiques urbanístiques o bé pel context de crisi econòmica.

Les propostes seran avaluades i seleccionades per una Comissió d'Avaluació formada per representants d'entitats, de les cinc tinències d'alcaldia de l'Ajuntament, del Comissionat de Participació i Associacionisme, dels deu Districtes de la ciutat i també representants dels grups polítics municipals. Els membres de la Comissió d'Avaluació valoraran especialment la flexibilitat del programa, el seu caràcter efímer i provisional, una autogestió eficient que mantingui en bon estat les instal·lacions i que l'impacte i rendiment social de les propostes sigui positiu pel conjunt de la ciutat. Les propostes seleccionades es donaran a conèixer durant el març/abril del 2013.

Per a més informació, consulteu la web Pla Buits de l'Ajuntament de Barcelona.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Article

Publicats els resultats de la sisena edició d’aquesta campanya de conscienciació i bones pràctiques per a l’estalvi d’energia i aigua i la reducció d’emissions de l’Ajuntament de Barcelona.

Article

Investigadors de la URV elaboren un sistema capaç de minimitzar l’impacte econòmic i ambiental en la configuració de comunitats energètiques d’energia renovable.

Butlletí