Per què necessitem un món més salvatge?

21/10/2022 - 13:05

 

En aquest vídeo podeu veure l’acte de lliurament dels premis Nat i la posterior conferència Per què necessitem un món més salvatge? a càrrec d'Enric Sala del passat 19 d'octubre.

La cinquena edició del Premi Nat ha distingit Enric Sala, ecòleg marí, explorador, impulsor de reserves marines i divulgador ambiental i dues Mencions d’Honor a Alícia Masriera geòloga, alpinista, professora i  ex directora del Museu de Geologia de Barcelona  i, a títol pòstum, a Jordi Sabater i Pi, en reconeixement per la seva gran aportació en els camps  de l’etologia,  la primatologia, l’evolució humana així com l’etnologia i la zoologia.

En aquest vídeo podeu veure l’acte de lliurament dels premis i la posterior conferència Per què necessitem un món més salvatge? a càrrec d'Enric Sala del passat 19 d'octubre.


 

Categories: 

Relacionats

Article

El grup GAMA (UB) ha elaborat un visor interactiu per a poder consultar les inundacions registrades al llarg de 121 anys a Barcelona i a cadascun dels municipis de Catalunya.

Notícia

El premiat d’enguany és Enric Sala,  ecòleg marí, explorador resident de la National Geographic Society i fundador i director del projecte Pristine Seas dedicat a l’exploració i protecció dels últims enclavaments marins en estat salvatge. Ha realitzat 36 expedicions, des de l’Àrtic fins a la Patagònia, ha contribuït a crear 25 reserves marines ( l’equivalent a 13 vegades la superfície d’Espanya), ha produït 30 documentals i impulsa nous models de desenvolupament econòmic compatibles amb la diversitat marina.

Article


Si la biodiversitat és tan fonamental per al bon funcionament de tots els ecosistemes i, a més, la ciència no para de repetir-ho, com és possible que el perfil de les persones que es dediquen a la recerca científica sigui tan poc divers? Amb el rerefons d'aquesta idea, 17 persones que treballen al CREAF reflexionen sobre el paper que ha de tenir la diversitat en el planeta, en la ciència i en el mateix centre, mostren amb honestedat les llums i les ombres d'un ecosistema científic que coneixen des de dins i s'atreveixen a reclamar la ciència del demà més immediat.

Butlletí